Help vandaag mee met Landelijke Opschoondag

Vandaag, zaterdag 18 maart 2023, is de 21e editie van de Landelijke Opschoondag. Ook in Overijssel. Meer dan 37.000 aangemelde ‘Supporters van Schoon’ delen deze dag dezelfde missie: zorgen dat Nederland schoon wordt én blijft.

Zie je mensen bezig met afval opruimen in de bermen of in het water? Dat is niet zo vreemd, want vandaag is het de Landelijke Opschoondag. In heel Nederland en dus ook in Overijssel wordt afval opgeruimd.

De Supporters van Schoon werken verdeeld over 3.182 aangemelde opschoonacties en schoongebieden. Zo worden o.a. de wateren opgeschoond door suppers* en worden er plogtochten* gehouden.  Ook worden stranden, bossen, parken, sportclubs en straten ontzien van zwerfafval. Kortom, heel Nederland krijgt een voorjaarsschoonmaak.

* Suppen is een populaire watersport waarbij je op een supboard staat en je voortbeweegt door het water met een speciale SUP peddel.
* Een plogtocht is een combinatie van een wandeling en onderweg afval helpen opruimen.

 

Landelijk Thema

Het thema van dit jaar is: ‘Wat pak jij op?’ Hiermee benadrukt initiatiefnemer Nederland Schoon het letterlijk oprapen van zwerfafval op straat. Zo stimuleren zij heel Nederland om niet alleen zwerfafval, maar ook een opruimactie op te pakken. Nederland Schoon roept jong en oud op om vandaag een opschoonrondje te lopen.

 

Daarnaast doen meer dan tientallen toonaangevende partijen mee die vandaag met medewerkers en/of hun klanten uit de buurt hun omgeving opschonen. De partners die dit jaar de handen uit de mouwen steken tijdens de Landelijke Opschoondag zijn: Cloetta, Coca-Cola in Nederland, Domino’s, EuroParcs, Gouda, Koninklijke Grolsch, Landal GreenParks, Mars Nederland (o.a. Mars, BE-KIND, Snickers, TWIX, M&M’S, Bounty en Milky Way), McDonald’s, Mondelēz International in Nederland, Pathé, Perfetti Van Melle Benelux BV., PLUS, The Wave, Univé, brancheorganisatie Vakcentrum en Zeeman. Nieuwe partners zijn EuroParcs en The Wave.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Nederland Schoon

Gerelateerde berichten