KBS De Kwinkslag maakt kunstwerken van afval

Bijna 200 leerlingen van KBS De Kwinkslag uit Slagharen hebben kunstwerken gemaakt van afval. Hierbij kregen zij hulp van onderwijsassistenten van het Alfa College uit Hardenberg.

De raamwerken van één bij twee meter zijn gemaakt door cliënten van Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug. Deze werden voorzien van schildersdoek, dat beschikbaar was gesteld door Hillie Waning-Vos uit Slagharen. Voor Hillie was het de 21e keer dat ze zo’n workshop kon geven. Na afwezigheid van 5 jaar wilde Hillie er een bijzondere happening van maken. Zij heeft er voor gezorgd dat de kinderen na afloop een dubbele traktatie kregen van Wensstichting Vechtdal, Jumbo Slagharen en Dorpsbelang Slagharen.

 

De kunstwerken

De leerlingen van KBS De Kwinkslag hadden afval van huis meegebracht. Afval dat nog bruikbaar was, en waarvan ze dachten nog iets moois te kunnen maken. Met veel enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag. Samen met enkele onderwijsassistenten van het Alfa College uit Hardenberg, werden de raamwerken omgetoverd tot kunstwerken. Ook werden andere materialen gebruikt als basis, zoals meegebrachte drankkartons en doppen werd gebruikt als basis voor een kunstobject.

Er is een zeer herkenbaar McDonald’s kunstwerk ontstaan. Met alles erop en eraan wat er bij de fastfoodketen wordt gebruikt. Ook is er een luchtballon van verschillende soorten doppen gemaakt. Daarbij is het touw van rietjes gemaakt en de mand is een plastic zak met afval. Een ander raamwerk is veranderd in een stukje strand aan de zee, waarbij het water is ‘vervuild’ met plastic soup.

 

Nieuwsgierig geworden?

De kunstwerken zijn binnenkort te bezichtigen. Alle objecten worden tentoongesteld in het gemeentehuis in Hardenberg. Iedereen is welkom de collectie te bekijken. Dat kan in de maanden april en mei.

 

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten