Hamburg naar Amsterdam – Een Reis van Doorzettingsvermogen en Zoete Verleidingen

Ter hoogte van Mariënberg aan de Hardenbergerweg, vond een Inspirerende ontmoeting plaats met Siegfried en Elisabeth, een uitzonderlijk koppel uit het Hamburg (Duitsland). Hun glimlach en positiviteit waren aanstekelijk.

Siegfried, een enthousiaste reiziger, zat op zijn driewieler ligfiets, terwijl Elisabeth met een brede glimlach haar elektrisch aangedreven rolstoel bestuurde. Hun reis was geen gewone tocht; het was een avontuur van Hamburg naar Amsterdam en weer terug, een totale afstand van maar liefst 900 kilometer. Wat deze reis extra bijzonder maakte, was niet alleen de afstand maar ook de manier waarop ze deze ondernamen.

Achter Siegfried’s fiets bevond zich een speciale zelfgemaakte aanhanger, uitgerust met drie grote zonnepanelen. Deze zonnepanelen voorzagen de elektrische rolstoel van Elisabeth van energie, waardoor ze de reis soepel konden voortzetten. De aanhanger diende ook als hun mobiele slaapplek, waar ze rustten na een dag vol avonturen.

De missie van hun reis was net zo uniek als de reis zelf. Hun bestemming was een Chocoladefabriek in Amsterdam. Daar zouden ze maar liefst 30 kilogram heerlijke chocolade ophalen. Deze chocolade was niet alleen voor hun eigen genot, maar ook om te delen met vrienden, om zo de zoete herinneringen te delen.

Wat deze reis nog specialer maakte, was hun verblijfplaats. Vriendelijke mensen langs de route stelden hun erf beschikbaar, waardoor Siegfried en Elisabeth konden rusten en overnachten in hun aanhanger. Dit gebaar van gastvrijheid werd vooral gewaardeerd in Duitsland, hoe dit gaat in Nederland is nog afwachten.

Met de steden Zwolle en Elburg in het vooruitzicht, vervolgden Siegfried en Elisabeth hun opmerkelijke reis richting Amsterdam en weer terug. Als u dit leest en geïnspireerd bent door hun reis, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen via draht@gmx.de. Wellicht kunt u een bijdrage leveren aan hun bijzondere avontuur door hen een welverdiende rustplek aan te bieden op hun inspirerende reis..


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten