Succesvolle Open Dag Brandweer Bergentheim: Toont de Kracht van Vrijwilligers

Zaterdag opende de Brandweer Bergentheim haar deuren voor het grote publiek tijdens een levendige open dag. Eens in de vijf jaar vindt dit spektakel plaats, waarbij de brandweer haar inzet en betrokkenheid bij de gemeenschap in de schijnwerpers zet. Wat opvalt, is dat deze vitale dienst volledig draait op de inzet van 17 enthousiaste vrijwilligers.

De kern van het succes van de Brandweer Bergentheim ligt in hun ongeëvenaarde reactiesnelheid. Binnen slechts vier minuten kunnen zij paraat zijn in de kazerne, klaar om uit te rukken en hulp te bieden aan de gemeenschap. Om deze snelle respons te waarborgen, oefenen de vrijwilligers iedere woensdagavond, en gemiddeld rukken ze eenmaal per week uit voor noodsituaties.

Op de open dag was de belangstelling overweldigend. Bezoekers kregen de kans om van dichtbij te ervaren wat het werk van de brandweer inhoudt. Jong en oud genoten van de interactieve ervaringen, zoals plaatsnemen in een echte brandweerauto, het spuiten van water en zelfs een vaartochtje in een brandweerboot. Het enthousiasme van de bezoekers toont aan hoezeer de gemeenschap de inzet en toewijding van deze brandweerhelden waardeert.

Enthousiaste bezoekers werden tevens gewezen op een belangrijke oproep: de Brandweer Bergentheim is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om hun team te versterken. Vanaf 2 oktober start de wervingscampagne met informatieve avonden waar geïnteresseerden meer te weten kunnen komen over het vrijwilligerswerk bij de brandweer. Een kans voor gepassioneerde individuen om een bijdrage te leveren aan de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap.

De open dag van de Brandweer Bergentheim was een groot succes en benadrukte het cruciale werk van deze vrijwillige brandweerlieden. Hun toewijding en inzet vormen de ruggengraat van de veiligheid in de regio.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten