Groene Sector Vakbeurs is in trek

De Groene Sector Vakbeurs in de Easyfairs Evenementenhal is goed in trek. Het zijn vooral hoveniers, beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten en groot groenvoorzieners die richting Evenementenhal Hardenberg komen.

Ontmoet bestaande én nieuwe relaties. Tijdens kennissessies en interactieve workshops geven diverse sprekers hun visie op relevante onderwerpen. Na een bezoek aan de vakbeurs ben je weer op de hoogte van de nieuwste machines, wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen binnen de groene branche.

Zo’n 14.000 bezoekers komen drie lang, 10, 11 en 12 januari, naar deze vakbeurs voor alle branchegenoten. Een walhalla voor alle mensen uit de groenbranche. 320 Exposanten staan klaar om al deze bezoekers van dienst te kunnen zijn. O.a. boomkwekers, (cash & carry) producenten importeurs, dealers van inrichtings-materialen, bestrijdingsmiddelen, meststoffen en tuin- en parkmachines. Tijdens kennissessies en interactieve workshops geven diverse sprekers hun visie op relevante onderwerpen.

 

De eerste twee dagen van De Groene Sector Vakbeurs 2023 waren al zeer succesvol. Het kennisprogramma van Tuinprofessionals werd goed bezocht en de winnaars van de Innovatie Awards zijn bekendgemaakt. Felicitaties waren er voor Vector Machines en InnoGreen! Vector Machines is de winnaar in de categorie Tuin & Park Mechanisatie en Innogreen is de winnaar in de categorie Groene Inrichting. De vele bezoekers lieten zich informeren door professionals uit de sector en zich inspireren door de beste innovaties die te bekijken zijn via de innovatieroute.

 

Ondertussen wordt er door studenten van vier mbo-scholen hard gewerkt aan hun finaleopdracht in de strijd om de titel ‘beste hovenier van Nederland’. De tuinen begonnen woensdag al redelijk vorm te krijgen en de eerste resultaten zagen er fantastisch uit. Deze wedstrijd wordt door Koninklijke VHG georganiseerd en maakt deel uit van Skills Heroes. In drie dagen tijd leggen studenten van Aeres Velp, Yuverta Houten, Vonk en Yuverta Nijmegen een tuin aan. Alle teams bestaan uit twee studenten en hun coach.

Een professionele jury beoordeelt uiteindelijk de tuinaanleg op verschillende onderdelen. De winnaar is Nederlands Kampioen Tuinaanleg en maakt kans deel te nemen aan EuroSkills 2023 in Gdansk.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Jeroen Eilander, Omroep NOOS

Bron: De Groene Sector

Gerelateerde berichten