Laatste Motormarkt Hardenberg in maart 2023

Na 45 jaar succesvolle jaren stopt de organisatie ermee. Op zaterdag 25 maart 2023 wordt de allerlaatste Motormarkt Hardenberg gehouden. Dit laat de organisatie via Facebook weten.

“We hebben dit besluit moeten nemen, omdat het steeds meer moeite kost om de markt georganiseerd te krijgen. Enerzijds door natuurlijk verloop binnen de club waardoor het steeds moeilijker wordt om het rooster met vrijwilligers rond te krijgen. Anderzijds worden er steeds meer eisen gesteld aan het organiseren van de Motormarkt. Hierbij hebben we het o.a. over milieu-eisen en calamiteitenmanagement. In feite moeten we meer doen met minder mensen die steeds ouder geworden zijn,” laten de organisatoren via Facebook weten.

“In 1978 zijn we begonnen met de eerste markt op sportpark De Boshoek aan de N34 in Hardenberg. Het idee was ontstaan uit een gebrek aan betaalbare motoronderdelen. Het werd gelijk een succes met 750 betalende bezoekers. Later werden er 2 markten per jaar gehouden, in maart en oktober. In 2017 zijn we verhuisd naar Manege Hoogenweg, waar de parkeermogelijkheden beter zijn en de bezoekers hoeven niet meer de drukke N34 over te steken. We hopen jullie 25 maart te zien en van deze laatste Motormarkt, samen met handelaren en bezoekers, een gezellig evenement te maken”, besluit de organisatie die tevens onderdeel is van Motorclub De Gasschoeve uit Collendoorn.

 

Grote markt in onderdelen, motoren, bromfietsen en accessoires

Met meer dan tienduizend vierkante meter oppervlakte in de (overdekte) manege en tent, én op het buitenveld behoort de Motormarkt Hardenberg tot de grootste van Nederland. Het is één grote ronkende show van klassieke, antieke motorfietsen en bromfietsen. Het weerzien van uw eerste motor of brommer en misschien treft u wel dé motor van uw dromen aan.

De Motormarkt Hardenberg is een paradijs voor de liefhebber; complete gebruikte motoren, gerestaureerde motoren en brommers, tweedehands en nieuwe onderdelen. De Motormarkt aan de Toeslagweg 2 in Radewijk, is van 8.00 – 16.00 uur te bezoeken.

 


Tekstverwerking: Tineke eilander, Omroep NOOS
Bron: Het MotorRijwiel

Gerelateerde berichten