Gezellige drukte bij Foodtruckfestival Hapjes Dag

Op het terrein van Streekmuseum de Kalkovens in Dedemsvaart was zaterdag de aftrap van de 2e editie van het tweedaagse Foodtruckfestival Hapjes Dag. Zodra je het terrein opkwam, kon je gewoon je neus volgen en op de heerlijke geuren afgaan. Voor iedereen was er wel iets lekkers; patat, pannenkoeken, braadworst, Surinaams, vis en nog veel meer andere hapjes. 

Het concept van Hapjesdag is simpel: Bezoekers leunen achterover in het zonnetje met een lekker koud (speciaal) biertje in hun ene hand en lekkere hapjes in hun andere hand, genietend van het muziekprogramma. Er werd gewerkt met een muntensysteem, zodat je niet bij elke foodtruck met (klein-)geld hoefde te betalen. Kinderen konden zich laten schminken en zich lekker uitleven op de springkussens.

Het was zaterdag en zondag gezellig druk op het terrein. Organisator Arsanio Wiet, liet zaterdagmiddag weten dat hij dik tevreden is: “De kaartverkoop is goed verlopen en we verwachten beide dagen volle bak. Het valt me nog mee hoe druk het nu al is, omdat momenteel de winkels ook nog open zijn.”

De eerste editie van Hapjesdag was op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021. Alleen moest het festival toen in tijdsvakken ingedeeld worden in verband met Corona. Toch was dat toen al zo’n groot succes, dat de organisatie heeft besloten dit nog eens een keer te herhalen, nu in het pinksterweekend. Deze keer waren er geen beperkingen en konden bezoekers volop genieten van een hapje en een drankje met muziek.

 

Foto’s: Tineke Eilander

Gerelateerde artikelen