Vechtival XL groot succes

De Koppel en Staatsbosbeheer hielden zaterdag 4 juni de 8e editie van het Vechtival. Dit keer een bijzondere XL-editie, omdat er een koppeling gemaakt is met de publieksopening van het Vechtpark en de Rheezermaten.

 

In en rond de Koppeltuinen vonden zaterdag tal van activiteiten plaats. Maar niet alleen daar. Omdat dit keer ook de publieksopening was van het Vechtpark en de Rheezermaten, werd het een heuse XL-editie.

 

Zaterdagmiddag waren er diverse activiteiten in en rond de Koppeltuinen én elders in het Vechtpark. Bij de Koppel in Hardenberg werden bezoekers geteld, voor zover dat mogelijk was. Ruim 1000 bezoekers zijn geteld. Er was een wandelroute uitgezet van het Vechtival bij De Koppel via het open huis bij de Kanovereniging naar de haven en terug met de boot, of vice versa. Onderweg was er muziek en theater, er stonden natuurgidsen en een van de Koppelkletskousen was er te vinden. Op het water, bij de boten, de kano’s en de supplanken, was de activiteit groot. Mensen konden gratis kanoën, een boottocht maken of ervaren hoe stabiel je op een supplank staat. Voor de jachthonden was het ook bepaald geen straf om de Vecht in te springen en hun dummy te apporteren. Veel nieuwe dingen dit jaar en door de optimale verspreiding in de Koppeltuinen en door het gebied, was het een aantrekkelijk en afwisselend programma in een heerlijk ontspannen sfeer.

 

Het weer werkte enorm mee, tot groot genoegen van de standhouders, bezoekers en vele vrijwilligers die meehielpen. Niemand hoefde zich te vervelen. Je kon broodjes bakken bij de vuurschaal, zaklopen en dennenappels gooien, waterdiertjes zoeken, kanovaren en nog veel meer. Ook kon je informatie inwinnen bij diverse groene verenigingen, de midwinterhoornblazers of genieten in het zonnetje op het terras in het gras en luisteren naar de klanken van duo ‘Luister’ en de Unstoppables. Ook was er aandacht voor Tai Chi Tao, dat zich kenmerkt zich door langzame, vloeiende en ronde bewegingen. Je kon meedoen… of gewoon lekker niksen en kijken!

 

Het Vechtival gemist? Volgend jaar, op de eerste zaterdag in juni, staat de negende editie gepland.
De Koppel is ook een van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal.


Gerelateerde artikelen