Vechtgenotenrit hoopt op veel zwaaiend publiek

De Vechtgenotenrit staat voor zaterdag 11 juni op het programma. De organisatie hoopt op een boel zwaaiend publiek langs de route.

De Vechtgenotenrit is motortoerrit voor kinderen en hun gezinnen die binnen hun gezin met kanker zijn geconfronteerd. Een dagje weg, lol maken en de hele dag lekker bezig zijn met leuke dingen.

 

Deze 10e editie doet de toerrit ook weer diverse gemeentes aan, maar de stops zijn dit keer toevallig beide in de gemeente Ommen. De doorrijtijden zijn globaal bekend gemaakt om voor zoveel mogelijk zwaaiers langs de weg te zorgen. Het verzamelen start vanaf 9.00 uur bij het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg in Ommen. Burgemeester Vroomen zal om 10.00 uur de start inzetten.

 

Route

De route gaat via Beerze, Den Ham, Geerdijk, Hancate, Lemelerveld en dan over de Lemelerberg, via Lemele naar de eerste stop. Bij Restaurant De Nieuwe Brug en het tegenover gelegen Outdoor Ommen wordt rond 11u30 geluncht en gespeeld. Het vertrek zal daar om 13u30 worden ingezet om via Dalmsholte, Vilsteren, Dalfsen en Oudleusen naar Calluna te rijden. Daar hoopt de organisatie van ongeveer 14.15 tot 14.45 uur te zijn voor de ijsstop.

Daarna is het traditionele rondje om de kerk van Ommen gepland. De stoet van 1,5 kilometer trikes, zijspannen en solomotoren zal vanaf 15.00 uur ongeveer kunnen worden verwacht vanaf de Schurinkstraat, Julianastraat, via de Vechtkade, Varsenerstraat, Varsenerpoort, Brugstraat en dwars over het Kerkplein om dan terug te rijden via het Vrijthof naar het Vechtgenotenhuis.

Zwaaien naar de kinderen en rijders vergroot de feestvreugde enorm. Daarom de vraag van de organisatie aan de mensen langs de route om vooral de handen in de lucht te doen en zwaaien als ze de stoet van de Vechtgenotenrit zien passeren.

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Vechtgenoten

Gerelateerde artikelen