Geweld uut de boerschop groot feest

Dat er in het buitengebied van Hardenberg een feestje gebouwd kan worden, bewijst het uit de hand gelopen schuurfeest ‘Geweld uut de boerschop’. Het was uitverkocht zaterdag en iedereen vierde feest. Het gerstenat en ander drinken vloeide rijkelijk.  

Vol trots keek Wilma Prins, die haar erf ter beschikking stelt in de buurtschap Oud Bergentheim, uit naar deze zaterdagavond. Gerwin van der Veen, één van de acht organisatoren van dit feest, vertelt dat alles is begonnen met een geheime piratenzender en het idee ontstond om een echt piratenfeest te organiseren. Eerst in een kleine schuur op hetzelfde terrein.

 

Uitgegroeid
Inmiddels is het schuurfeest uitgegroeid tot een groot buiten feest met 1200 bezoekers. De kaarten waren al ruim voor aanvang uitverkocht. Ambitie om het nog groter te laten groeien heeft Gerwin niet. “Zo is het goed en we willen deze sfeer die er nu heerst behouden. Dit is een uniek piratenfeest, geen commercieel gedoe, maar echt hoe het met de paplepel ingegoten is. Als je hier bent opgegroeid geeft deze muziek je emotie en hoort dit gewoon bij je opvoeding die je niet meer los kunt laten. Hoe mooi is dat, als je dit dan kan delen met je plaatsgenoten”, glimlacht Gerwin met passie.

 

Bekende artiesten
Er waren voor deze avond bekende artiesten zoals Jannes, Stampvast en de Tornado’s. Tussendoor draaide een DJ die de sfeer er goed in wist te brengen. Aan sfeer was geen gebrek, al vroeg in de avond was de tent afgeladen vol. Toen Jannes rond 0.30 uur het podium betrad ging het dak er pas echt af. De nummers werden luidkeels meegezongen en de kelen werden rijkelijk gesmeerd met gerstenat.

 

Goed geregeld
Omwonenden hoefden zich weinig zorgen te maken; de verkeersregelaars deden perfect hun werk. Op de hoofdweg werd het verkeer geattendeerd op het festival en het parkeerveld was piekfijn in orde, wat overigens grotendeels vol stond met fietsen. De hoeveelheid decibellen waren vele malen minder dan menig ander festival, zodat je ook nog even gezellig een praatje kon maken met je maten.

 

Vervolg
Gerwin geeft aan dit zeker nog lang te willen voortzetten en kijkt nu al weer uit naar de editie van 2023.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s en Bron: Bas Schipper, Omroep NOOS


Bas Schipper Photography

Gerelateerde artikelen