Puntendeling voor DKB – Hoogeveen

Het duel zaterdag tussen promovendus DKB uit De Krim en de gasten uit Hoogeveen eindigde in gelijkspel. DKB is er niet in geslaagd een goed vervolg te geven aan hun vorige twee overwinningen.

Onder leiding van trainer Jan Otto Benjamins ontsteeg DKB afgelopen seizoen eindelijk de vierde klasse. De euforie zakte vervolgens niet weg, want in de derde klasse schoot de ploeg met twee overwinningen uit de startblokken. Met veel strijdlust en gevaarlijke uitvallen bezorgde DKB zaterdag 8 oktober het elftal uit Hoogeveen een lastige middag.

Al na acht minuten had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen toen David van Zandwijk zijn ploeggenoot Berny Renker bediende. Eduard kobes greep echter in. Gaandeweg de eerste helft kreeg Hoogeveen steeds meer grip op de wedstrijd en leek het na 27 minuten ook de score te openen. De treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. DKB kwam echter in de 44e minuut terug door een goed geplaatst schot van Berny; 1-0.

Tweede helft
In de tweede helft kwam DKB steeds meer onder de druk van Hoogeveen. In de 64e minuut trok Hoogeveen de stand alsnog gelijk. Sander van Veen ronde een voorzet van Ruben de Haas met het hoofd af; 1-1.

In de slotfase kreeg Jan ten Cate zijn tweede gele kaart en was het nog even billenknijpen voor Hoogeveen toen doelman Slot met moeite een inzet van Jordy van Zandwijk op de doellijn wist te keren. De wedstrijd eindigt  in 1-1. Beide ploegen blijven hierdoor nog ongeslagen.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Hoogeveen TV maakte een samenvatting van het duel.