Gemeente pakt verkeersveiligheid aan bij rotonde Gemeentehuis

Rotonde Europaweg-Bruchterweg veiliger voor fietsers

De rotonde Europaweg-Bruchterweg in Hardenberg wordt aangepakt om de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren. Dit knooppunt is het minst veilige verkeerspunt van Hardenberg, doordat fietsers hier in de dode hoek van gemotoriseerd verkeer belanden.

Gescheiden fietspaden

De rotonde wordt zodanig aangepast dat de fietspaden worden gescheiden van de rijbaan. Hierdoor komen fietsers niet meer in de dode hoek terecht en zijn ze beter zichtbaar voor gemotoriseerd verkeer. Tussen de rijbaan en het fietspad komt een groenstrook van een paar meter.

Onderzoek naar alternatieven

De gemeente Hardenberg heeft onderzoek gedaan naar alternatieven, zoals een voorrangskruispunt of verkeerslichten. Echter, het aanpassen van de rotonde bleek de beste oplossing voor de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden aan de rotonde starten in april. De rotonde blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar, behalve tijdens het leggen van nieuw asfalt. Dit zal in twee nachten gebeuren. De verwachting is dat de rotonde eind mei klaar zal zijn.

Hinder voor verkeer

Tijdens de werkzaamheden kan er hinder zijn voor het verkeer. De gemeente Hardenberg vraagt weggebruikers om rekening te houden met de omleidingen en de extra reistijd.


Tekstverwerking: Henk Stoeten / Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten