Geboortebos Rheezerveen feestelijk geopend

Op woensdag 28 februari is Geboortebos te Rheezerveen officieel geopend. Tijdens deze feestelijke opening zijn ruim zeventig Geboortebomen en meer dan 350 struiken door ouders, grootouders en kinderen uit Rheezerveen en omstreken geplant.

Voorafgaand aan het planten werden de deelnemers warm ontvangen door wethouder Alwin te Rietstap van gemeente Hardenberg, teamleider Hanneke Lantink van Staatsbosbeheer en directeur Marleen van den Ham van Stichting Nationale Boomfeestdag. Zij plantten de eerste boom van het Geboortebos en onthulden een in01formatiepaneel.

Zelf een Geboorteboom planten

Het was een gezellige dag waarbij de deelnemers de Geboortebomen zelf hebben geplant. Na het planten ontvingen zij een Geboorteboomcertificaat ter herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis. In het bos staat een informatiepaneel met QR code waarmee je kunt zien voor welke kinderen een boom is geplant. Volgend jaar zal er weer een plantdag worden georganiseerd. Op de website geboortebos.nl kan een Geboorteboom worden besteld.

Geboortebos te Rheezerveen

Het Geboortebos is gelegen in het Overijsselse Vechtdal. Hier zijn naast de rivier bijna alle Nederlandse landschappen te vinden, zoals zandverstuivingen, heide, vennetjes en ook prachtige bossen. Ook vind je er mooie steden, lieflijke dorpjes en eeuwenoude landgoederen. Door deze afwisseling voelen veel soorten planten, dieren en ook bomen en struiken zich thuis in deze streek.

Doordat er in het Geboortebos allerlei soorten bomen en struiken worden geplant, wordt het aantrekkelijk voor planten en dieren én voor mensen, want die kunnen hier heerlijk spelen, wandelen en van de natuur genieten.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Angela van Boomfeestdag

Gerelateerde berichten