Expositie de wereld door mijn lens

Het expositiehuis Den Ham heeft voor de zomerperiode een uitdagende tentoonstelling georganiseerd. Bas Schipper toont de wereld door zijn lens.

Bas is een groot liefhebber van rock concerten. Harde muziek, gekleurd licht, expressie en beweging. Maar evengroot liefhebber van de stilte in de natuur. Dieren die zich onverwacht laten zien. Het geluid van vogels en de geur van het seizoen.

Hij gaat graag pad om nieuwe plekken te ontdekken. Vervallen gebouwen of interessante architectuur. In de vroege ochtend, overdag en ook ’s nachts. Met verschillende weersomstandigheden. En mensen die met hun lifestyle (werk, sport, hobby) als verlengstuk hun unieke zelf kunnen zijn.

Hij zegt zelf: “Ik hou van schreeuwende gitaren, het donderende geluid en de explosie van kleuren en beweging tijdens concerten. Ik ben echter ook een liefhebber van de rust en stilte die de natuur biedt. Ik kan intens genieten van de momenten dat ik omringd ben door de schoonheid van de natuur”.

Oog voor details

Bas weet met zijn oog voor detail precies die beelden te vangen die zijn perspectief op de wereld weergeven. Daarin gaat hij geen uitdagingen uit de weg en ontwikkeld hij zich met de materialen die hij gebruikt en de omstandigheden waarin hij fotografeert.

En dat laat zich zien in zijn portfolio waar hij steeds weer nieuwe verrassende foto’s aan toe kan voegen.

Gegevens expositie

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 15 juli om 16.00 uur in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 Den Ham.

De expositie is te bezichtigen op woensdag tot en met zaterdag van 14.00 – 16.00 uur in de periode 19 juli tot en met 9 september 2023.

Tijdens de open monumentendag is de expositie ook geopend.

De tentoonstelling van de Oudheidkundige vereniging en de Kruidentuin zijn tegelijkertijd te bezoeken.

Bas Schipper

Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Bas Schipper

Gerelateerde berichten