Kwartfinale 2 Bruchterveld’s Open

Albert Jan Altena en Rienk van der Veen begonnen met een lekker kort potje van 11 beurten vooral door de serie van 9 en 7 van Albert Jan. Hij won met 4 – 2. Marinus Ravenshorst en Bas Reints maakten het vervolgens wel even spannender. Eerst gelijk opgaand, daarna een sprint van Marinus.

Maar die ene laatste carambole wou maar niet vallen waardoor Bas weer aardig dichtbij kwam maar net niet genoeg voor 3 punten. Dus ook hier een 4 – 2 uitslag in het voordeel van Marinus Ravenshorst.

Marinus mocht blijven staan om het op te nemen tegen Rienk van der Veen. Marinus was kennelijk goed warmgedraaid want hij begon met een serie van 7 en eindigde met een serie van 7 met als gevolg in 8 beurten een 4-0 overwinning. Bas Reints was ook nog goed warm want trok even flink van leer tegen Albert Jan Altena met een 4-1 overwinning tot gevolg. Albert Jan nam in de volgende partij wraak en daar werd Marinus de dupe van door een 4 – 2 overwinning voor Albert Jan Altena.

Door de tussenstand te analyseren zat er op dat moment met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een remise partij aan te komen. Want door het verlies van Marinus had hij op dat moment 10 punten. Een in goeden doen verkerende Bas Reints moest van Rienk van der Veen kunnen winnen en dan zou Bas ook op 10 punten komen. Dat vermoeden kwam uit. Dus nog een beslissende remise partij.

Beide spelers gaan door; de winnaar gaat sowieso door en de nummer 2 wordt toegevoegd aan de lijst van beste nummers 2 en moet dan blijken of het resultaat van de reguliere partijen voldoende is om bij de beste 3 te horen. Met een mooi slotakkoord maakte Bas een eind aan de illusies van Marinus, 4-1 winst. Bas dus de winnaar.

Donderdagavond gaan we verder met kwartfinale 3 waar Dick Hankamp, Ferdie Gerritsen, Ad Tromer en Jan Flier het tegen elkaar opnemen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten