Evenementenhal Hardenberg gereed als vaccinatie-locatie

Evenementenhal Hardenberg is zo goed als gereed als vaccinatie-locatie. GGD IJsselland zal vanaf maandag 8 februari ook in Hardenberg starten met het vaccineren tegen corona.

De locatie is goed toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep, waaronder ouderen. Zo zijn er hulpmiddelen als rolstoelen aanwezig en is het mogelijk een begeleider mee te nemen. Ook is de doorgang breed genoeg voor hulpmiddelen als scootmobiels.

Maarten Offinga, burgemeester van Hardenberg, is blij met de komst van een grote vaccinatie-locatie in Hardenberg en zal zelf zaterdag alvast een kijkje nemen.

Van de tien priklijnen zullen er maandag vanaf 9.00 uur eerst twee lijnen open zijn. Dat niet alle lijnen direct open zullen zijn, ligt aan de schaarste van de Pfizer-vaccins. De vaccins worden zaterdag verwacht. Hoeveel is nog niet geheel duidelijk, maar wel genoeg om alvast te beginnen met vaccineren.

De mensen die een oproep hebben gekregen voor een vaccinatie, kunnen terecht bij de ingang aan de Energieweg 2 in Hardenberg. Binnen in de hal is een route uitgezet, zodat 1,5 meter afstand onderling gegarandeerd kan worden. Er zijn mensen die na een injectie te hebben gekregen zich niet echt lekker voelen. Daarom zijn er wachtkamers ingericht, zodat men na het vaccineren uitgebreid de tijd kan nemen om bij te komen. Voor de mensen die zich echt niet lekker voelen, of voor de wat meer ernstige gevallen, is er ook een arts van de GGD aanwezig.

Op de website van GGD IJsselland staat een speciale webpagina met informatie over de coronavaccinatie: https://www.ggdijsselland.nl/publiek/corona/coronavaccinatie/.

Tekst: Tineke Eilander
Bron: GGD IJsselland en Easy Fairs

© Jeroen Eilander – De ingang aan de Energieweg 2 in Hardenberg
© Jeroen Eilander – De 10 priklijnen
© Jeroen Eilander – De route pijlen worden gelegd
© Jeroen Eilander – Een vaccinatiehokje
© Jeroen Eilander – De wachtkamers waar men bij kan komen na het vaccineren

Gerelateerde artikelen