Evenementenhal Hardenberg geopend als vaccinatielocatie


Burgemeester Maarten Offinga ‘opende’ zaterdag 6 februari de Evenementenhal in Hardenberg als vaccinatielocatie.

Hij deed dit met de overhandiging van het boek ‘Samen alleen, een stad in lockdown’ aan Margreet Algera, directielid GGD IJsselland.

“Vaccineren biedt uitzicht op een einde aan de lockdown, die fotograaf Bertil van Wieren in dit boek indrukwekkend heeft verbeeld”, zegt Maarten Offinga. Met de uitspraak ‘prik de boel lek’ toonde burgemeester Offinga zijn blijdschap dat GGD IJsselland toch Hardenberg, binnen een week, als priklocatie heeft ingericht.

Wethouder complimenteert GGD
Wethouder Te Rietstap complimenteerde de GGD. “De GGD zet continu nieuwe stappen. Eerst met het testen, nu met het vaccineren. De medewerkers doen ontzettend veel goed werk.” Als sportwethouder benadrukte hij nog eens het belang van een gezonde leefstijl.

Starten met vaccineren
GGD IJsselland start maandag 8 februari ook in Hardenberg met het vaccineren van 85-plussers. Van de tien priklijnen zullen er maandag vanaf 9.00 uur eerst hooguit vier priklijnen open zijn. Dat niet alle lijnen direct open zullen zijn, ligt aan de schaarste van de Pfizer-vaccins. De mensen die een oproep hebben gekregen voor een vaccinatie, kunnen terecht bij de ingang aan de Energieweg 2 in Hardenberg. Binnen in de hal is een route uitgezet, zodat 1,5 meter afstand onderling gegarandeerd kan worden.

Niet in de kou wachten
Ook hoeft niemand buiten in de kou te wachten, in de hal is genoeg ruimte. Terwijl men wacht zijn overal diverse foto’s uit het boek ‘Samen alleen, een stad in lockdown’ van Bertil van Wieren te bewonderen. Bij elke priklijn hangt een foto, evenals in de wachtruimtes na het prikken.

Invloed weersomstandigheden
Tenslotte werd door de GGD nog meegedeeld:
Bij code rood wordt er maandag NIET gevaccineerd!Bij code oranje wordt WEL gevaccineerd!

Foto’s en tekst: Tineke Eilander

Burgemeester Maarten Offinga overhandigt het boek ‘Samen alleen, een stad in lockdown’ aan Margreet Algera, directielid GGD IJsselland
De tien priklijnen op een rij
Hier zal het vaccineren gebeuren, de stoelen zijn al ‘goedgekeurd’
De koelkasten zijn nu nog leeg…..

Gerelateerde artikelen