Eerste werkzaamheden De3Vaert afgerond

De werkzaamheden voor het appartementencomplex De 3Vaert zijn in volle gang. Zo is het trottoir aan de Langewijk weer hersteld. Binnenkort wordt ook het opengebroken gedeelte aan de Julianastraat weer hersteld. De bouw van de appartementen zullen begin 2023 starten.

Op het voormalige terrein van het afgebrande café ‘De Giegel’ – dat de laatste jaren als extra parkeerterrein voor restaurant ‘De Kiewiet’ diende – zijn de eerste werkzaamheden begonnen voor de bouw van het appartementencomplex De 3Vaert. Deze voorbereidende werkzaamheden waren voornamelijk aangrenzend tegen het terrein. Zo lag de stoep van de Langewijk tot de kruising aan de Marijkestraat er tijdelijk uit. Het stoepdeel van de Julianastraat voor het terrein was ook tijdelijk niet begaanbaar.

 

De stoep aan de Langewijk is weer helemaal hersteld. Op dit moment wordt de stoep van de Julianastraat weer hersteld. Op het terrein van het appartementencomplex is al wel een gat gegraven. Verder zijn er nog geen grote werkzaamheden bezig. Deze zullen begin 2023 van start gaan. In totaal komen er acht appartementen en één commerciële ruimte ter beschikking. Het appartementencomplex wordt gebouwd volgens de normen en het comfort van nu, maar met een knipoog naar het verleden. De oplevering zal naar verwachting in begin 2024 plaats vinden.

 

Tekst en Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten