Baalderborg sluit zwembad De Tol definitief

De Baalderborg Groep heeft besloten zwembad De Tol op de woonlocatie in Hardenberg alsnog definitief te sluiten. Kosten voor reparatie zijn te hoog en met de huidige energieprijzen is heropening niet haalbaar.

Zwembad De Tol is gevestigd in het gelijknamige bewegingscentrum aan de Vlasakkerkamp 8 in Hardenberg. De Baalderborg Groep heeft besloten om het zwembad op deze locatie nu toch echt definitief te sluiten. In juni werd een technisch defect geconstateerd en het bad gesloten. Door het defect kon de veiligheid niet meer worden gegarandeerd, is in een eerder verslag te lezen. In de vakantieperiode zou het zwembad minimaal 2 maanden buiten gebruik blijven. In die tijd heeft de Baalderborg Groep diverse opties bekeken en een besluit over het zwembad genomen.

 

Definitieve sluiting

“We hebben helaas moeten besluiten om zwembad De Tol definitief te sluiten”, staat op de facebookpagina van Baalderborg Groep. Reparatie van de defecte onderdelen is erg duur, laat Baalderborg weten. Daarnaast lopen onderhoudskosten enorm op. Met de huidige energieprijzen die de pan uitrijzen is het helemaal niet meer te overzien. Financieel gezien vindt Baalderborg het niet verantwoord deze hoge kosten de komende jaren te dragen.

 

Alternatieven
“Omdat we veel waarde hechten aan bewegen, zoeken we naar alternatieve therapieën. Ook gaan we na of voor enkele cliënten in een gemeentelijk zwembad de behandeling kan worden voortgezet. In de toekomstige ontwikkeling van nieuwbouwplannen voor de Vlasakkerkamp wordt het belang van een therapiebad meegenomen. Maar duidelijkheid daarover kan nu nog niet worden gegeven,” laat Baalderborg weten.
Vanuit De Tol werken verschillende behandelaren:
  • Fysiotherapeut
  • Ergotherapeut
  • Bewegingsagoog
  • Sensorische Integratie (SI) therapeut
  • Psychomotorische therapeut (PMT)
  • Diëtist
Externe partijen
In De Tol is ook een grote gymzaal die in de eerste plaats bedoeld is voor cliënten van de Baalderborg Groep, maar ook voor externe partijen te huren. In de avonduren vinden er diverse aangepaste sporten plaats, zoals G-voetbal.

 

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Baalderborg

Gerelateerde berichten