Voorbereidingen bouw De3Vaert begonnen

Dedemsvaart, in de volksmond ‘De Voart’ krijgt er een vaart bij. Of eigenlijk een vaert. Het chique vaert staat voor het wooncomfort en het kwalitatief hoge afwerkingsniveau van De 3Vaert. Op het voormalig terrein van café ‘De Giegel’ zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de bouw van acht koopwoningen.


Op zondag 28 januari 2007 sloeg er een binnenbrand uit bij café De Giegel in Dedemsvaart. Al snel werd duidelijk dat het gebouw niet meer te redden was. Het café was al eerder in opspraak geweest vanwege een steekpartij. Hierdoor werd al sterk rekening gehouden met brandstichting. Het café was hierdoor al sinds 1 januari 2007 dicht.

Na de brand is het gebouw een lange tijd afgebrand blijven staan. Toen het werd gesloopt is de grond lange tijd gebruikt als extra parkeerplaats voor Restaurant Kiewiet. Er was zelfs sprake van een mogelijk Kiewiet hotel. Dat is er uiteindelijk nooit van gekomen.

Nu wordt het terrein omgetoverd naar acht koopwoningen bestaande uit zes appartementen en twee maisonnettes. Het appartementencomplex krijgt de naam “De 3 Vaert” en wordt gebouwd volgens de normen en het comfort van nu, maar met een knipoog naar het verleden. De bouw start begin 2023 en de eerste voorbereidingen zijn in volle gang.

 Tekst en foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten