Eerste plantenbieb geopend in de Marslanden

De eerste plantenbieb van Hardenberg is onlangs geopend in de Marslanden. Een soort bibliotheek maar dan met planten. Alleen zijn deze niet te leen, maar om te ruilen.

Je ziet wel eens kleine boekenkastjes staan langs de weg, het idee van een plantenbieb is hetzelfde: je brengt een plantje en je ruilt hem om voor een ander plantje. Hoe leuk is het om de liefde voor groen op deze manier met elkaar te delen! De plantenbieb is te vinden in de voortuin van Moonenlaan 170. Hij is altijd geopend en toegankelijk.

 

Wat is een plantenbieb?

In het plantenkastje aan de Moonenlaan staan verschillende stekjes van binnen- en buitenplanten. In de lade liggen zaden. Het idee is dat je zelf een plantje komt brengen en deze omruilt voor een plantje uit de kast. Je kunt plantjes, stekjes én zaden brengen. En dat mogen zowel kamerplanten als buitenplanten zijn. Het aanbod in de bieb wisselt steeds. Heb je geen plantje, stekje of zaden om te ruilen? Geen probleem! Een kleine donatie (bijv. kweekpotjes of labels) wordt gewaardeerd, maar is zeker niet verplicht. Iedereen is welkom.

 

Liefde voor groen

De plantenbieb wordt beheerd door Evelien Spoler, de bewoonster van Moonenlaan 170. Zij is gek op tuinieren en kamerplanten. Via social media kwam ze het idee van een plantenbieb tegen. In Hardenberg bestond zoiets nog niet, dus daarom is ze er zelf één begonnen. Ze hoopt op deze manier haar liefde voor planten met andere mensen te delen. Of je nou een doorgewinterde tuinier bent of niet zoveel van planten afweet, iedereen is welkom! Want hoe leuk is het om Hardenberg samen een beetje groener te maken?


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Meer informatie: Plantenbieb.com

Gerelateerde berichten