Hardenbergerveld heeft eerste semikombord

Hardenbergerveld heeft sinds woensdag 3 mei haar eerste semikombord. Wethouder Werner Ten Kate en Jan Waterink van Plaatselijk Belang Hardenbergerveld hebben om 16.00 uur het bord geplaatst.

Bij de plaatsing waren bestuursleden van Plaatselijk Belang Hardenbergerveld, wethouder Werner ten Kate en een aantal medewerkers van de buitendienst van de gemeente Hardenberg aanwezig. Het voorbereidende werk was door medewerkers van de buitendienst al verricht. Het bord dat woensdagmiddag is geplaatst, is het eerste semikombord van Hardenbergerveld. Een semikombord is een wit plaatsnaambord met zwarte letters. Er komen er zeven.

De officiële plaatsing werd verricht door Jan Waterink, de voorzitter van Plaatselijk Belang Hardenbergerveld, en wethouder Werner ten Kate. Het plaatsen van het bord gebeurde in bijzijn van bestuursleden van PB Hardenbergerveld en een aantal medewerkers van de buitendienst van de gemeente Hardenberg. Onder zeer zonnige weersomstandigheden klauterden de beide heren in de bak van de gemeentewagen die klaarstond. In de bak lag het bord met het bijbehorende gereedschap. Eenmaal op de palen geplaatst, werd een waterpas gebruikt om zeker te weten dat het bord recht hangt. Daarna werden de schroeven door de heren stevig aangedraaid. “Zo, nu weet je tenminste waar Hardenbergerveld begint”, liet wethouder Ten Kate lachend weten.

Kleine buurtschap

Hardenbergerveld is een van de kleinste buurtschappen in de gemeente Hardenberg. Toch heeft het wel een eigen Plaatselijk Belang en een hechte groep inwoners. Hardenbergerveld had tot nu toe, als een van de weinige buurtschappen in de gemeente, nog geen semikomborden. Vorig jaar kwam dit onderwerp tijdens de kennismaking van PB Hardenbergerveld met gebiedswethouder Werner ten Kate ter sprake. Hij wist niet precies waar Hardenbergerveld begon en eindigde. Dat probleem is nu opgelost.

 

Toen de wethouder kennis kwam maken, vierde het buurtschap ook haar 75-jarig bestaan. Dat was één van de redenen dat de gemeente besloot om deze semikomborden aan te bieden. Sinds 16.00 uur prijkt nu het eerste bord bij de kruising Emtenbroekerdijk/Hardenbergerveldweg. Plaatselijk Belang en de inwoners van Hardenbergerveld zijn trots op en blij met de plaatsing van ‘hun’ semikombord. Na het officiële gedeelte werd dit heuglijke feit gevierd met een hapje en een drankje voor de aanwezigen.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg
Foto’s: Jeroen en Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten