Eerste Open Dag Alfa-college

Wie op zoek is naar een passende mbo-opleiding kan op woensdag 16 november terecht op de open dag van het Alfa-college in Hoogeveen en Hardenberg. Tussen 16.00 en 20.00 uur staan studenten, docenten en medewerkers klaar om iedereen te infomeren over de opleidingen.

Alle hens aan dek voor de examenleerlingen vmbo. Naast de voorbereiding op het eindexamen moeten zij ook een keuze maken voor een vervolgstudie op het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden voor oriëntatie en de Open dag van het Alfa-college in Hoogeveen en Hardenberg is er één van. Op 16 november zijn jongeren én hun ouders/verzorgers van harte welkom.

Maar het is ook de kans om sfeer te proeven, of gewoon eens even rond te lopen. Havisten die overwegen de overstap te maken naar het mbo zijn uiteraard ook welkom.

Aanmelden

Voor iedereen geldt: vooraf aanmelden is gewenst, maar is niet verplicht.
Dit kan via Alfa-college – open dag

 

Hulp bij kiezen

Een keuze maken voor een vervolgopleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom vertellen studenten graag hoe zij tot hun keuze zijn gekomen. Ze hebben een eerlijk verhaal over hun opleiding en ervaringen op school en in de stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Wie nog niet weet welke richting hij of zij op wil, kan met een van de loopbaanadviseurs (decanen) in gesprek. Zij helpen stap voor stap van oriëntatie naar keuze en beantwoorden vragen over begeleiding en zorg tijdens de opleiding en de kosten.

Het LOC+ gebouw aan de Parkweg in Hardenberg is open voor alle mbo-opleidingen. Wie benieuwd is naar de mogelijkheden voor na- en bijscholing kan terecht bij de stand van LLO (Leven Lang Ontwikkelen).

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten