Een heus lichtjesfestijn in de Marslanden

Ondanks dat de Sint nog maar net in Nederland is, is het voor Albert en Marian Braker uit de  Hardenbergse wijk Marslanden tijd om hun jaarlijkse editie voort te zetten. De hele tuin wordt omgetoverd in een heus lichtjesfeest, waar zelfs Attractiepark Slagharen nog iets van kan leren.

‘De energieprijzen zijn te hoog’, ‘Sinterklaas nog maar net in het land’: het zijn geen redenen voor Albert en Marian Braker om hun kerstkriebels te links te laten liggen. Dat laten ze dan ook duidelijk zien door hun hele tuin, net zoals afgelopen jaren, te versieren met kerstverlichting.

Al vijftien jaar is het elk jaar in november weer tijd om de verlichting van zolder te halen. In verschillende soorten verlichting, licht het huis op als een echt lichtjesfestijn. Dat valt in de Marslanden dan ook meteen op en trekt veel kijkers aan. “Dat is ook gelijk het mooiste eraan”, vinden Albert en Marian. “Voornamelijk de kinderen die komen kijken en de auto’s die stoppen voor het huis.”

Een goedkope hobby is het niet. Zelfs met het oude, voordelige, stroomtarief betalen Albert en Marian ongeveer 500 euro aan elektriciteitskosten. Vanwege de onzekere energiemarkt is het nog onduidelijk wat de prijzen de komende jaren gaan doen. Het is dan ook nog maar de vraag of de traditie de komende jaren zal blijven bestaan.

Zo ver is het echter nog niet. Tot die tijd hopen ze vooral jong en oud er een plezier mee te doen in deze donkere en koude tijden.

Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Tekst & Foto: Gert Stegeman, Omroep NOOS – 112Hardenberg

Gerelateerde berichten