Een mooie cheque voor Stichting Laleaua

Vakantiepark De Kleine Belties heeft Stichting Laleaua verrast met een mooie cheque. De stichting kreeg aan het einde van het vakantieseizoen een cheque van 5.100 euro overhandigd uit handen van Sietse en Ellis Hakkers, eigenaren van De Kleine Belties.

Ieder jaar zamelt Vakantiepark De Kleine Belties, met collectes en andere acties, geld in voor een goed doel. Vorig jaar nog mocht MAF Nederland een cheque van 5.000 euro ontvangen. De afgelopen zomer werd geld ingezameld voor Stichting Laleaua. Deze stichting mocht onlangs een cheque van 5.100 euro in ontvangst nemen.

Henk Zijl en Annemarie Biebericher namen de cheque in ontvangst namens Stichting Laleaua. Stichting Laleaua werkt vanuit het verlangen dat de Roma-gemeenschap zal gaan bestaan uit geestelijk, sociaal en fysiek gezonde families. Families die vanuit een relatie met God zichzelf kunnen onderhouden en verantwoordelijkheid nemen om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

 

Het bedrag is afgelopen zomer door de gasten van het vakantiepark bijeen gebracht. Op vakantiepark De Kleine Belties werd in de zomer elke zondagavond tijdens de avondzang gecollecteerd voor Stichting Laleaua. Ook de opbrengst van diverse acties tijdens de 55+ weken was bestemd voor deze stichting. Linda Pieffers en Gerben Dijksterhuis hebben tijdens de 55+ weken verteld over het werk onder de Roma-bevolking in Târnăveni in Roemenië.

 

De opbrengst zal onder meer worden besteed aan het vervangen en uitbreiden van het binnen- en buitenspeelgoed. Maar ook voor aanschaf van nieuw materiaal in de kleuterschool. Het doel is de kansarme Roma-kinderen, door middel van educatieve programma’s, een door de overheid erkende kleuterschool, een afterschool-programma en diverse clubs te ondersteunen. Bijbelstudie en sociale vaardigheden zijn hierbij speerpunten.

 

Meer informatie over Stichting Laleaua is te vinden op www.laleaua.nl.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten