Cheque van 5000 euro voor MAF

Anneke Vermeulen van MAF Nederland mocht aan het einde van vakantieseizoen 2021 uit handen van Sietse en Ellis Hakkers een cheque ontvangen. Daarop staat het bedrag dat door de gasten van Vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg bijeen is gebracht.


MAF heeft tijdens de zomervakantieperiode met een campagne bus een toer langs een aantal campings in de regio gemaakt. Zo kon een breed publiek op de vakantieparken kennismaken met de werkzaamheden van MAF wereldwijd. De vliegtuigen van MAF gaan naar de meest onherbergzame gebieden in bijvoorbeeld Afrika en Azië om noodhulp, medische hulp en ondersteuning op zendingsposten te geven. Daardoor kunnen projecten in afgelegen gebieden toch doorgang vinden en worden de allerarmsten bereikt met medische hulp. MAF vervoert gezondheidswerkers, medische apparatuur, vaccins en medicijnen naar de vele afgelegen gebieden.

Door middel van diverse activiteiten tijdens de 55+ weken en de opbrengsten van de zondagavondzangcollectes van het afgelopen vakantieseizoen was het eindresultaat het mooie bedrag van € 5000. Anneke Vermeulen van MAF Nederland mocht aan het einde van vakantieseizoen 2021 uit handen van Sietse en Ellis Hakkers een cheque ontvangen. Daarop staat het bedrag dat door de gasten van Vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg bijeen is gebracht. Dit bedrag kan door MAF besteed worden aan Medische Vluchten in Zuid-Soedan, zodat de allerarmsten bereikt worden met (medische) hulp en hoop!

 

De gezondheidssituatie in Zuid-Soedan wordt beschouwd als een van de slechtste ter wereld. Uitbraken van ziekten zoals diarree, malaria en mazelen komen vaak voor en slechts 40% van de bevolking heeft toegang tot gezondheidszorg in het land. Er is slechts één arts voor elke 39.088 personen in het land. Deze gift van € 5.000 maakt het mogelijk dat medische hulpverleners naar afgelegen bestemmingen in Zuid-Soedan gebracht kunnen worden.

Gerelateerde berichten