College brengt werkbezoek aan Heemse

Het college heeft vrijdag 2 december een werkbezoek gebracht aan Heemse. Op de fiets zijn diverse situaties bekeken en besproken met Plaatselijk Belang Heemse.

Het college werd eerst door Plaatselijk Belang Heemse verwelkomd in Grand Café Restaurant de Troubadour in Hardenberg. Na de ontvangst met een kop koffie werd op de fiets vertrokken. ‘Fietsen, dat is iets wat wij graag willen stimuleren!’, laat de gemeente Hardenberg weten. Veilig fietsen door de gemeente Hardenberg kan alleen als diverse knelpunten worden aangepakt. Welke knelpunten en hoe deze worden aangepakt zijn vrijdagmorgen bekeken en besproken.

Op het programma stonden vrijdag diverse (knel)punten op het programma om te bezoeken. Maar eerst was de nieuwbouwlocatie aan de Heemsermarsweg, achter het tankstation aan De Brink, aan de beurt. Voorts ging het gezelschap richting de fietsknelpunten, zoals het bruggetje over de Oelenveer en de kruising Hessenweg met de Haardijk. Deze punten moeten veiliger worden voor fietsers.

 

Fietstunnel Haardijk

Er zijn al vergevorderde plannen om een fietstunnel onder de Haardijk aan te leggen. Uiteraard werden ook deze punten door het college en PB bekeken en besproken. Eerst werd de situatie bekeken aan de kant bij de Rustenbergherstraat. Vervolgens fietste het gezelschap richting Weidehuisstraat en werd gekeken naar de mogelijkheid of daar een fietstunnel geplaatst kan worden vanaf (ongeveer) het speeltuintje Kastanjelaan.

Daarna werden nog de vorderingen van de nieuwbouw bij Saxenburggroep, Clara Feyoena, bezocht. Ten slotte werd nog de locatie in De Norden bezocht, waar een nieuwe skatebaan komt. Rond 11.30 uur kon de groep zich weer opwarmen in het wijkgebouw De Norden. Daar vertelde de wijkvereniging nog over hun activiteiten.  Hier werd het werkbezoek afgesloten en fietste iedereen weer terug richting Troubadour.

 

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Gert Stegeman, Omroep NOOS – 112Hardenberg

Gerelateerde berichten