Zelftesten voor alle huishoudens in Nederland


Alle huishoudens in Nederland krijgen tussen dinsdag 10 augustus en woensdag 1 september een brief op de mat waarmee zij kosteloos 2 corona-zelftests kunnen bestellen.

In de brief wordt gewezen op het belang van testen voordat mensen weer naar plekken gaan waar grote groepen mensen samenkomen, zoals school of werk. Ook wordt uitgelegd wanneer een zelftest nuttig is en wanneer iemand zich juist bij de GGD moet laten testen.

Een zelftest doe je voor de zekerheid, om te testen of je corona hebt. Bijvoorbeeld als je naar een plek gaat waar veel mensen bij elkaar komen. Een zelftest doe je alleen als je geen klachten hebt.

Heb je wel klachten zoals koorts, benauwdheid, verkoudheid en smaak- of reukverlies, of was je in de buurt van iemand met corona? Laat je dan meteen testen bij de GGD.

Met een code in de brief kunnen mensen online de tests aanvragen, die binnen anderhalve week worden thuisbezorgd. Zo kunnen mensen zich testen voordat ze andere mensen ontmoeten, bijvoorbeeld op werk, op school of op een verjaardag. Het kabinet roept iedereen op om dat te doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bij een positieve zelftest moet je je altijd direct opnieuw laten testen bij de GGD.

 

Meer informatie is te vinden op www.rijksoverheid.nl/zelftestenbestellen.

Gerelateerde artikelen