Bijzondere “Anders Kerken” Dienst in Dedemsvaart trekt Dubbel Aantal Bezoekers

In het gebouw “de Antenne” in Dedemsvaart vond afgelopen zondag een unieke kerkdienst plaats. Onder de noemer “Anders Kerken” organiseerde de protestantse gemeente een dienst met als centraal thema “Aan wie geven wij de macht,” een knipoog naar de aankomende verkiezingen. Omroep NOOS was aanwezig om verslag te doen van deze dienst, waarbij het aantal bezoekers de gebruikelijke opkomst op zondagochtend ruimschoots verdubbelde. Waar normaal gesproken zo’n 250 mensen de dienst bijwonen, werden er deze keer maar liefst 500 enthousiaste bezoekers geteld. Opvallend was dat niet alleen jongeren, maar ook een breder publiek de weg naar “Anders Kerken” vond.

De dienst kreeg een eigentijdse twist met een band die populaire nummers ten gehore bracht, waaronder “17 miljoen mensen” van Davina Michelle en Snelle, en “We Are the World.” Deze muzikale keuze zorgde voor een levendige sfeer die het publiek aansprak. Voor de jongste kerkgangers was er een speciale dienst, waarbij ze niet alleen spiritueel maar ook politiek werden uitgedaagd. Na het gezamenlijk puzzelen van stukjes van een grote puzzel, dachten de kinderen na over hun politieke voorkeur. Opvallend was de wens van een kind voor een nieuwe “VVD” – niet de politieke partij, maar vrolijkheid, vriendelijkheid, en diervriendelijkheid.

De moderne insteek van de kerkdienst werd onderstreept door een innovatieve benadering van gebed. Via een QR-code konden bezoekers gebedspunten aanleveren, die vervolgens op een scherm verschenen. Voorganger DS. J. Zondag nam enkele van deze punten mee in zijn gebed. De preek legde de focus op persoonlijke keuzes en benadrukte het belang van een kompas dat gericht is op de Heilige Geest. De gemeente werd uitgedaagd om na te denken over hun keuzes en indien nodig hier vandaag nog mee te beginnen.

De volgende “Anders Kerken” dienst staat gepland voor 14 januari 2024, waar de gemeente wederom wordt uitgenodigd om op een eigentijdse manier samen te komen en te reflecteren op actuele thema’s.


______________________________________________________________________________________________________________________________________
Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten