ChristenUnie Campagne in Hardenberg

In de gemeente Hardenberg en omstreken heeft het begrip ‘Noaberschap’, oftewel omzien naar elkaar, nog altijd diepe betekenis. Dit principe werd op zaterdag 18 november kracht bijgezet door de ChristenUnie, die een campagne organiseerde in en rond De Voorveghter in Hardenberg.

Alwin te Rietstap, wethouder en ChristenUnie kandidaat #4, keerde na een indrukwekkende fietstocht terug met een rugzak vol onderwerpen die hij uit de regio had verzameld. Ondanks het ongunstige weer stond de ChristenUnie paraat met enkele stands buiten bij De Voorveghter vanaf 12.00 uur. Hier konden kinderen zich laten schminken, en er werden gratis poffertjes uitgedeeld om de laatste stemmen binnen te halen, want liefde voor iets of iemand gaat per slot van rekening door de maag.

In tegenstelling tot andere partijen, die afwezig waren in het centrum van Hardenberg, was de ChristenUnie actief in gesprek met voorbijgangers en presenteerde zij helder haar standpunten. Uit navraag door onze verslaggever bleek dat de christelijke grondslag nog steeds sterk aanwezig is in de gemeente, waardoor deze bij uitstek geschikt bleek voor de campagne.

Om 14.00 uur vonden er in De Voorveghter boeiende gesprekken plaats over positieve gezondheid, met bijdragen van kinderartsen Jaco van den Hoek en Germ Immink, evenals Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland. De bijeenkomst bereikte een hoogtepunt toen Mirjam Bikker, lijsttrekker van de ChristenUnie, de “ChristenUnie Hardenberg Noaberschapsaward” uitreikte aan Baalder Noaberschap.

De zaal was goed gevuld, getuige van de grote belangstelling. Er werden ook kritische vragen gesteld vanuit het publiek, waarbij Mirjam Bikker niet schuwde om hier actief aan mee te doen.

Omroep NOOS brengt op neutrale wijze verslag uit van deze bijeenkomst en staat open voor verslaggeving van elke politieke partij.

_____________________________________________________________________________________
Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten