Bert Gelling te gast bij Vechtdal Politiek

Bert Gelling

Bert Gelling (VVD)  op vrijdag 16 juni te gast bij Vechtdal Politiek. Er wordt onder andere gesproken over het vertrek van wethouder Verschuur en de perspectiefnota.

Bert Gelling is bezig aan zijn derde termijn in de gemeente Hardenberg. Deze periode maakt hij voor het eerst onderdeel uit van de coalitie, samen met CDA, OpKoers.nu en de ChristenUnie. Vanuit de oppositie voelde hij zich niet altijd serieus genomen en dat benoemde hij ook regelmatig.

Onderwerpen in de uitzending zijn onder andere het vertrek van Linda Verschuur, wethouder van OpKoers.nu. Zij vervulde de functie van wethouder iets meer dan een jaar.

Geen gevolgen voor de coalitie?

Door het vertrek van Verschuur bestaat het college nu nog uit 3 wethouders. De coalitiepartijen gaven aan het besluit te respecteren en geven aan dat haar vertrek geen gevolgen heeft voor de samenstelling van de coalitie. Maar daar zijn een hoop vragen over te stellen. Hoe groot is het vertrouwen in coalitiepartij nog na het vertrek van de vierde wethouder in 2 raadsperiodes? Kunnen we een nieuwe wethouder namens de lokale partij verwachten en wat zou de VVD daar van vinden?

Luister live mee!

Dit programma wordt live uitgezonden vanuit het gebouw De Koppeling van de Baalderborg groep aan de Molensteen in Hardenberg.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Bron: Eigen

Gerelateerde berichten