Open dag kleinschalige zorgstal in Dedemsvaart

Buitencentrum het WIJ-land is een nieuwe zorgboerderij in Dedemsvaart die gespecialiseerd is in het begeleiden van kinderen en jongeren met een prikkelverwerkingsstoornis, zoals autisme. Op 24 juni zet de familie Siemerink de deuren van dit centrum open om te laten zien wat de plek, de paarden en het team betekenen voor deze doelgroep.

Ouders, kinderen, omwonenden en iedereen die geïnteresseerd is in paarden, mensen en een bijzonder verhaal, is van harte welkom op deze dag!

In Dedemsvaart werd middenin de coronapandemie een droom waargemaakt voor kinderen met een prikkelverwerkingsstoornis, zoals autisme. In die tijd verhuisde de familie Siemerink naar een voormalige paardenhouderij aan het Rheezerend om een zorgboerderij op te zetten waar deze kinderen terecht kunnen. Het centrum biedt individuele begeleiding en dagbesteding, met en zonder paarden.

Vol passie zetten Hedy Siemerink, haar ouders Gerard en Marianne en haar partner Suzanne zich, samen met een team van vrijwilligers, in voor de doelgroep. In enkele jaren is het centrum uitgegroeid tot een volwaardige zorgboerderij waar kinderen met autisme, in welke vorm dan ook, een plek vinden om te ontwikkelen en zichzelf te zijn.


Tekst: Hedy Siemerink
Foto’s: Buitencentrum Het WIJ-land

Gerelateerde berichten