‘Beleef natuur in Hardenberg’ gelanceerd

In De Koppel in Hardenberg is woensdag 8 februari het magazine ‘Beleef natuur in Hardenberg’ gelanceerd. Een magazine boordevol met natuurfoto’s van leden van de Facebook-groep ‘Natuur in Hardenberg’. De lancering was dan ook exclusief voor deze leden van de Facebook-groep.

Wie op Facebook ‘Hardenberg’ op zoekt, kan niet om de groep “Natuur in Hardenberg’ heen. In de groep worden foto’s gedeeld van natuur in Hardenberg. Dat kunnen vogels zijn, landschappen, dieren, planten, van alles wat je buiten ziet. Daar zitten prachtige opnames bij. En er werd al langer door zowel moderators als plaatselijke natuurorganisaties gedacht, ‘daar moeten we wat mee’.

 

Samenwerking

Dat resulteerde in een samenwerking tussen leden en medewerkers van  IVN, Hardenberg-Gramsbergen, NICHE, het IP en natuuractiviteitencentrum De Koppel. Het plan ontstond om rond een aantal natuurgebieden soorten in de kijker te zetten in een natuurmagazine met hulp van schrijvers en fotografen uit de groep. De gemeente Harderberg maakte realisatie mogelijk met bijdragen uit Platform gastvrij Hardenberg en Zorg en waardering voor Natuur.  En op 8 februari werd het resultaat gepresenteerd in De Koppel, tijdens een bijeenkomst voor de leden van de Facebookgroep.

 

Beleef natuur in Hardenberg

Het magazine neemt de lezer zelfs letterlijk mee naar natuurgebieden. Wandelingen en startplekken worden er in aangegeven én enkele soorten die je er aan kunt treffen. Het magazine heeft niet voor niets als subtitel ‘ervaar en beleef’, want je kunt er ook je eigen waarnemingen in vastleggen. Een bewaarexemplaar is verkrijgbaar bij het IP en natuuractiviteitencentrum De Koppel. De presentatie van het magazine sloot aan bij de activiteiten van de Groene Karavaan Vechtdal, georganiseerd door de Provincie Overijssel.

 

Overhandiging eerste exemplaar

Ingeborg Visser, projectleider van Natuur voor Elkaar opende de bijeenkomst dan ook. Ans Naber, directeur van De Koppel, nam vervolgens het woord en overhandigde het eerste exemplaar aan Ineke Reiling, die zich voor het IP heeft ingezet in de werkgroep. Ook de aanwezige schrijvers, Julian Overweg en Thirza Wesseling werden in het zonnetje gezet. Sylvia de Vries en Jari Kampjes konden niet aanwezig zijn. Natuurlijk was er alle lof voor de fotografen, voor zowel de foto’s in het magazine als in de Facebookgroep . Want zij brengen natuur een beetje dichterbij. Vervolgens kregen de aanwezigen een excursie door het Vechtpark aangeboden en bij terugkomst werd de bijeenkomst afgesloten met een drankje.

 

Het magazine ‘Beleef natuur in Hardenberg’

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Koppel

Gerelateerde berichten