Succesvolle Infra Relatiedagen in Hardenberg

Met meer dan 11.000 bezoekers zijn de eerste twee van de drie dagen van de Infra Relatiedagen succesvol te noemen. Er zijn ruim driehonderd exposanten vertegenwoordigd in de Evenementenhal in Hardenberg. Het hele complex met zeven hallen zit bomvol.

Thema dit jaar is klimaatadaptatie. Nieuw deze editie is het grote aantal specials, activiteiten op de beursvloer waar specifieke trends en ontwikkelingen wordt uitgelicht. “Het is een heel bijzondere vakbeurs met die specials”, zegt Event Marketing Manager Jacqueline Seton van de organisatie.

Overheidspark

Het Overheidspark ademt ook de ambiance van een echt park met bomen en picknicktafels. De variatie aan onderwerpen die de revue passeren is groot. Zo vertellen Jan Spoelstra en Louis Fikkert van Overijssel vanuit hun opdrachtgeversrol wat er dit jaar in de planning staat voor wegen, kunstwerken en vaarwegen. Gerrit Jansen van Drenthe geeft een presentatie over Innovatie atelier in Noord-Nederland. Andere onderwerpen gaan over klimaatadaptatie, en circulariteit.

 

Materieelpark van Heden en Toekomst

De energietransitie staat centraal op het Materieelpark van heden en toekomst. Hiervoor is een speciaal buitenterrein ingericht voor tien opvallende trends en ontwikkelingen. Jacqueline Seton: “Elektrificatie is één van de belangrijke trends die we op het park zien. Een mooi voorbeeld hiervan is het Mobiel zonne-energiestation MSS48 van exposant AgriPER. Dit is een mobiel uitklapbaar zonnepanelen station, waarvan de panelen gedurende de dag de zon volgen. Het bedrijf zegt hier zelf over: ‘Deze constructie is essentieel om aanbestedingen te winnen, het verschil te maken op het gebied van verduurzaming en draagt bij aan het groene imago van uw bedrijf’.”’

Infra Relatiedagen telt verdeeld over twee hallen ruim zestig exposanten met materieel. Tot het exposantenveld behoren: Wirtgen, Anema, Kemp Groep, PonCat, Timmerman, Wymalen & Hausman, Ahlmann, Tobroco en Geert-Jan de Kok. Jacqueline Seton: “De grote trends zijn emissieloos en ombouwen naar emissieloos. Ook de hybride tussenfase is te zien bij exposanten.”

 

Route Renovatie Civiele Kunstwerken & Smart City 

Waar zijn aannemers trots op? Welke projecten springen er wat hen betreft bovenuit? Dwars door de beurs loopt de Route Renovatie Civiele Kunstwerken & Smart City. Jacqueline Seton: “Het is een foto expositie, waaraan acht exposanten deelnemen. De foto’s zijn de eyecatchers op hun stand. Wat ons betreft vormen ze de aanleiding voor een gesprek over verantwoordelijkheden. Wie is na twintig jaar verantwoordelijk voor een constructiefout? Hoe zit het met het onderhoud? Waar begint de verantwoordelijkheid voor de één en eindigt die voor de ander?”

Exposanten die aan de route deelnemen delen hun visie. De route is vooral interessant voor opdrachtgevers en uitvoerende partijen. De Route Renovatie Civiele Kunstwerken & Smart City leidt bezoekers langs toonaangevende projecten en oplossingen. Het gaat hier om een foto-expositie die het gesprek op gang moet brengen tussen opdrachtgevers, toeleveranciers en aannemers over verantwoordelijkheden en verduurzaming. Er is hier ook aandacht voor Smart City Toepassingen.

 

Meerder specials

Andere specials zijn Het Straatwerkplein en de Openbare verlichtingstraat. De beurs wordt geopend met het symposium Infra: Het voortraject. Voordat de eerste spade de grond ingaat, gaat daar een voorbereidingstijd van al gauw twee jaar aan vooraf. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoogwaardige kadasterinformatie, GIS, Bodemonderzoek, Archeologie in het voortraject, het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten en Ecologie: iedereen heeft ermee te maken. Voor het symposium is het maximale aantal bezoekers inmiddels bereikt.

 

Mooie gesprekken

Wat maakt Infra Relatiedagen bijzonder? Jacqueline hoeft er niet lang over na te denken. “Waar vind je alle innovaties en mooie gesprekken onder één dak geconcentreerd? Waar vind je zoveel materieel bij elkaar? Kort door de bocht: we presenteren zeven hallen vol nieuws, innovaties, producten, diensten en heel veel nieuwe contacten. En dat allemaal binnen de gezelligheid van Hardenberg. Het heet niet voor niets Infra Relatiedagen.”

 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS
Bron: Infra Relatiedagen

Gerelateerde berichten