Bakkerij Dorgelo in Hardenberg officieel geopend

Met een schaar in de aanslag knipte burgemeester Offinga dinsdagmiddag het lintje door en heeft daarmee Bakkerij Dorgelo officieel voor geopend verklaard.

“Het is voor de bakker! Wij hebben vandaag onze deuren geopend aan de Bruchterweg 63a te Hardenberg”, staat op de Facebookpagina van Banketbakkerij Dorgelo te lezen.

Ook opa Dorgelo was bij deze opening aanwezig en is bijzonder trots. “Ik ben ontzettend trots op deze generatie”, zegt hij. De bakkerij bestaat al 175 jaar. Overgroot-opa is de oprichter. Opa Dorgelo heeft het bedrijf overgenomen, zijn zoon heeft dit voortgezet en nu is kleinzoon Nico aan de beurt. Volgens opa Dorgelo stranden de meeste familiebedrijven met de derde generatie. “De eerste is de starter, de tweede is de voortzetter en de derde generatie houdt het meestal niet meer vol”, aldus de super trotse opa die nu al de vierde generatie het bedrijf met succes ziet voortzetten.

Twee bakkers naast elkaar aan de Bruchterweg in Hardenberg, gaat volgens Nico Dorgelo heel goed. De beide bakkers gaan als goede buren aan de slag in Hardenberg: “We beginnen samen een bezorgdienst. De beroemde Dorgelo-taarten worden nog niet in Hardenberg gebakken, maar dit komt later ook nog”, laat Nico weten.

Gerelateerde artikelen