Foto’s van tulpen en tulpenvelden

Update: Nieuwe foto’s toegevoegd, inclusief een zwarte tulp.

De redactie van de kabelkrant heeft veel foto’s van tulpen en tulpenvelden binnengekregen. Deze zijn al op de kabelkrant te zien geweest. Hebt u dit gemist, dan kunt u hier alsnog de foto’s bekijken. 

Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen. Veel toeristen komen naar de tulpenvelden kijken. Het bekendst zijn de meer traditionele velden langs de duinen van Zuid-Holland en de West-Friese polders. Het merendeel van de tulpen is echter te vinden in Flevoland, met name in de Noordoostpolder (ruim 2000 hectare). Tulpen hebben een koude nacht en een koude winter nodig om te kunnen groeien, waardoor ze niet in een warm klimaat gekweekt kunnen worden. Tulpenbollen worden gewoonlijk in oktober en november geplant. De bloeiperiode loopt van april tot in juni.

 

Rond 1600 was de tulp dé bloem. Aardig wat mensen gaven al hun bezit voor één enkele bol, zelfs hun huis. Alles voor dat stukje papier waarop stond dat je de eigenaar was van een tulpenbol. In februari 1637 maakte de regering een einde aan de bizarre tulpenhandel en de tulpenmarkt stortte volledig in. Toch is de tulp nog steeds een belangrijke bloem in Nederland. Alleen kom je nu helaas niet ver meer als je met een tulpenbol een makelaarskantoor binnenstapt. Maar je wordt natuurlijk wel blij met een flinke bos bloeiende tulpen in je huis.

 

Ook u kunt natuurfoto’s insturen naar kabelkrant@omroepnoos.nl. Wellicht komt dan ook uw foto in de natuurrubriek voorbij.

 


Update 18 mei:

Gerelateerde artikelen