Werkzaamheden Dedemsvaartse brug gereed

Even snel naar de overkant op Hoofdvaart? Dat was afgelopen weken iets lastiger, vanwege werkzaamheden aan een brug. Nu de ingrijpende renovatie werkzaamheden zijn afgerond is de brug weer begaanbaar en bestemd voor de komende jaren.

De witte brug aan de Hoofdvaart ter hoogte van De Dedemkerk en Lijsterstraat was de afgelopen weken niet begaanbaar. De fiets- voetgangersbrug had de afgelopen jaren steeds meer slijtage opgelopen. Om onveilige situaties te voorkomen, is de brug helemaal onder handen genomen. In opdracht van de gemeente Hardenberg is het bruggetje gerenoveerd om de verbinding over de Dedemsvaart op deze locatie in stand te houden.


Foto © Google Maps

De werkzaamheden zijn gedaan door aannemer Dubbink uit Vriezenveen. De eerste werkzaamheden waren in de zomer al te zien: de brug kreeg een nieuw wit laagje verf. Begin september werd de brug intensief aangepakt. Dat begon met het verwijderen van het brugdek. Het brugdek verloor de laatste jaren steeds meer grip, met als gevolg gevaarlijke situaties bij regen en in de winterperiode bij vorst.

 

Het talud is onder de brug is ook hersteld vanwege uitspoelingen. Doordat het brugdek al verwijderd was, kon hier goed aan gewerkt worden. Om uitspoelingen in de toekomst te voorkomen is gekozen voor het aanbrengen van beton. Als laatste is het vernieuwde dek aangebracht aan de brug. Dit is onlangs afgewerkt. Vanaf nu is de brug weer normaal toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

 

Tekst en Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

 

 

Gerelateerde berichten