AZC-school De Opstap blij met mooie boeken

Bibliotheek Hardenberg heeft de AZC-school De Opstap blij gemaakt met mooie boeken. Dit dankzij Stichting Biblionef, die een mooie collectie nieuwe jeugdboeken gratis beschikbaar gesteld heeft.

 

Gratis boeken voor AZC-school De Opstap

Stichting Biblionef stelt gratis boeken beschikbaar aan bibliotheken die hier een goede bestemming voor hebben. Bibliotheek Hardenberg heeft daarom graag gebruik gemaakt van dit aanbod. Zo heeft de bibliotheek AZC-school De Opstap onlangs blij gemaakt met veel mooie boeken! Twee leerkrachten van De Opstap namen de boeken in ontvangst. Zij gaven aan dat deze boeken heel goed van pas komen op hun school. Ook de Kringloop ten bate van Red een Kind heeft een aantal boeken ontvangen.

 

Over Stichting Biblionef

Het doel van Biblionef is om alle kinderen, ongeacht hun persoonlijke omstandigheden, op jonge leeftijd te laten ontdekken hoeveel plezier en vreugde lezen kan geven. Zo worden de kinderen hopelijk voor de rest van hun leven enthousiaste lezers.

Biblionef werkt nauw samen met scholen die over onvoldoende middelen beschikken. Ook wordt samengewerkt met plaatselijke bibliotheken. Vaak liggen deze kleine bibliotheken te ver van een openbare bibliotheek. Som zijn er gewoonweg niet genoeg middelen voor de aanschaf van nieuwe boeken.

Sinds haar oprichting in 1991 heeft Biblionef Nederland meer dan 1.000.000 nieuwe kinderboeken in het Engels, Nederlands andere Europese en lokale talen verstuurd naar meer dan 1.6 miljoen kinderen wereldwijd.

 

Bijschrift foto: Twee leerkrachten van De Opstap.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten