Feestelijke opening De Bibliotheek op School

Met het zingen van een lied en het doorknippen van een lint, is op basisschool de Wegwijzer in Schuinesloot De Bibliotheek op School feestelijk geopend.

 

Op basisschool de Wegwijzer in Schuinesloot is dinsdag De Bibliotheek op School feestelijk geopend. Alle leerlingen en leerkrachten van de Wegwijzer in Schuinesloot verzamelden zich 16 mei voor de officiële opening van de Bibliotheek op school. Dit gebeurde met het zingen van een lied en de introductie van een aantal nieuwe boeken door de leesconsulent van de Bibliotheek. Met het doorknippen van een feestelijk lint is de Bibliotheek op School een feit.

 

Tekenwedstrijd met winnaars

Voor de feestelijke opening werd er een tekenwedstrijd georganiseerd. De leerlingen mochten allemaal een nieuwe voorkant van een gekozen prentenboek ontwerpen. Tijdens de opening werden de winnaars bekend gemaakt, zij kregen als prijs een mooi boek.

 

De Bibliotheek op School

Bij de Bibliotheek op School gaat het om een structurele samenwerking op het gebied van leesbevordering en leesplezier. Dit gebeurt met ondersteuning van een leesconsulent vanuit Bibliotheek Hardenberg. Op de school staat een aantrekkelijke collectie boeken die ingevoerd zijn in het uitleensysteem. Voor ieder kind is er wel iets bij, dat bij hem of haar past. Het plezier in voorlezen en lezen wordt gestimuleerd en daarmee dus ook het leesbegrip. Goed kunnen lezen is onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. Meer lezen, beter in taal!

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten