Albert Heijn Hardenberg gaat verbouwen

De Albert Heijn aan het Van Wevelinckhovenplein 60 in Hardenberg is begonnen met de voorbereidingen voor een ingrijpende verbouwing. Het filiaal wordt omgebouwd naar het allernieuwste concept van Albert Heijn. Vrijdag 14 oktober om 18.00 uur sluiten de deuren van de winkel.


Klanten merken nu nauwelijks iets van de voorbereiding van de verbouwing; vrijwel alles vindt nog achter de schermen plaats. Dat verandert op vrijdag 14 oktober om 18.00 uur. Dan zullen de deuren van de winkel van ondernemer Gerard de Boer sluiten. Het filiaal wordt omgebouwd naar het allernieuwste concept van Albert Heijn. In de vernieuwde supermarkt komt nog meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten. Albert Heijn Hardenberg wordt niet groter maar krijgt door een slimme herinrichting wel veel meer ruimte. “Er komt een groot versplein waar klanten werkelijk van alles vinden. Van artisjok en prei tot de lekkerste biologische en vega(n)producten, verspakketten en maaltijden”, vertelt de ondernemer trots.

Dry misting, een systeem dat groente en fruit goed op temperatuur houdt, zal ervoor zorgen dat alle groente en fruit in de vernieuwde AH langer vers blijft.

‘Dry Misting systemen maken de allerfijnste mist van het meest zuivere water middels ultrasone trillingen. De producten in uw schap worden zo omhuld door een licht mistdekentje. De mist verdampt, hierdoor stijgt de luchtvochtigheid en er ontstaat een natuurlijk koelend effect, vergelijkbaar met de ochtendnevel op een akker. Verse producten staan nu geen vocht meer af, behouden langer hun kwaliteit en ze worden niet nat. Bepaalde producten (bijvoorbeeld sla) zullen zelfs rehydreren doordat de mistdruppels zo klein zijn, dat ze die kunnen opnemen via hun stomata (poriën). De producten behouden hierdoor hun verse kwaliteit, kleur en voedingsstoffen en zijn zo tot wel twee keer zo lang houdbaar’, is te lezen op de website van Contronics, een bedrijf dat veel van deze installaties plaatst.

Op Facebook deelde het supermarktbedrijf daarom een video waarin een opgewekte jonge man met een courgette in de hand uitlegt waarom er om de groenten en fruit een deken van mist hangt. ,,Zo blijven ze gekoeld, langer vers en hebben we dus minder voedselverspilling”, zegt hij. ,,Daardoor kunnen we meer groenten onverpakt in het schap leggen, waardoor we minder plastic nodig hebben.” Er is vorig jaar 1,8 miljoen kilo plastic bespaard, stelt AH in de video.

Ook zijn er straks zes gloednieuwe zelfscankassa’s en de nieuwste handscanners.

Feestelijke opening 
De opening vindt plaats op woensdag 26 oktober. Om 11.00 uur gaan de deuren open en staan Gerard de Boer en zijn team klaar om klanten te verwelkomen. De beroemde levensgrote hamster is er en dat biedt een mooie kans om samen op de foto te gaan. Voor de eerste 1.000 klanten is er gratis iets lekkers. “Namens alle medewerkers nodig ik iedereen uit langs te komen en de opening met ons te vieren,” aldus Gerard de Boer.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Albert Heijn

Gerelateerde berichten