Pieter Waterdrinker geeft lezing in Gashouder

Wie schrijver en journalist Pieter Waterdrinker graag wil ontmoeten, kan dat doen op woensdag 15 maart. Op uitnodiging van de Readshop Dedemsvaart en Bibliotheek Dedemsvaart geeft Pieter een lezing in de Gashouder in Dedemsvaart.

Pieter Waterdrinker woonde als correspondent van De Telegraaf en Vrij Nederland jarenlang in Sint Petersbrug en Moskou. Hij publiceerde onder andere de romans Tsjaikovskistraat 40, Duitse bruiloft en Biecht aan mijn vrouw. In zijn romans staat behalve Rusland ook vooral de mens centraal. Tijdens deze ontmoeting in de Gashouder vertelt hij over zijn boeken en leven in Rusland.

 

Nieuwe roman ‘Van huis en haard’

Binnenkort verschijnt de nieuwe roman van Pieter Waterdrinker ‘Van huis en haard’, zijn dagboek van een jaar op drift. Hierin verhaalt Waterdrinker van zijn gevoelens van onmacht en wanhoop over het grootste conflict in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Rusland, waar hij 25 jaar heeft gewoond, waar hij zijn leven heeft doorgebracht, is hem vreemd geworden.

 

Verkoop boeken Pieter Waterdrinker

De Readshop Dedemsvaart is aanwezig met de boeken van Pieter Waterdrinker. De boeken kunnen deze avond (eventueel gesigneerd) gekocht worden.

 

Aanmelden via website Bibliotheek

De lezing van Pieter Waterdrinker is woensdag 15 maart in de Gashouder in Dedemsvaart, en begint om 20.00 uur. Wil je deze ontmoeting ook niet missen? Meld je aan via bibliotheekhardenberg.nl/activiteiten. Op deze pagina is ook meer informatie te vinden over de kosten voor deze avond.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde artikelen