Het Blanckvoorthuis opent de deuren

Het Blanckvoorthuis opent vrijdag 17 februari officieel de deuren aan de Blanckvoortallee 4 in Hardenberg. Geïnteresseerden kunnen die middag tussen 13.30 en 16.00 uur direct een kijkje komen nemen in de spiksplinternieuwe, kleinschalige woonzorglocatie.

Het Blanckvoorthuis is net als Het Vechtdalhuis aan de Karel Doormanlaan een huis van Dagelijks Leven, de zorgorganisatie die door heel Nederland betaalbare en persoonlijke 24-uurszorg biedt. “In kleinschalige setting”, vertelt locatiemanager Youri Holtmaat. “Elke bewoner heeft een eigen studio die ze met meubels en spullen van thuis kunnen inrichten. We geven hen de kans zoveel mogelijk door te leven zoals zij dat gewend zijn. Eigen regie vinden we heel belangrijk.”

 

Twintig studio’s en logeerkamer

In de woonzorglocatie zijn twee huiselijk ingerichte, gezamenlijke woonkamers waar bewoners samen kunnen komen voor een kopje koffie, om televisie te kijken of te eten. Er is ruimte voor maximaal 22 mensen met dementie. Er zijn twintig studio’s, waarvan er nog een paar beschikbaar zijn. Ook is er een logeerkamer ingericht in het gebouw.

 

“We hebben een eigen kok die dagelijks zorgt voor een verse maaltijd. Willen de bewoners een handje helpen in de keuken? Graag! Lijkt het ze leuk om in de tuin aan de slag te gaan of de was op te vouwen? Natuurlijk kan dat. Lekker uitslapen of juist vroeg uit de veren? Geen probleem. Alles mag, niets moet. We hebben eigen activiteitenbegeleiders die zorgen voor zinvolle dagbesteding. Maar blijft iemand liever een keertje in zijn eigen studio om kruiswoordpuzzels te maken, omdat hij dat thuis ook het liefst deed? Wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet mag?”, laat Youri Holtmaat weten.

 

Ook met alleen AOW

Een nieuw huis met grote tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden in kleinschalige setting; het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, wil Holtmaat benadrukken. “Wonen in Het Blanckvoorthuis is betaalbaar, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.”

 

Open huis

Geïnteresseerden kunnen vrijdag 17 februari tussen 13.30 en 16.00 uur een kijkje komen nemen in Het Blanckvoorthuis aan de Blanckvoortallee 4 in Hardenberg. Bezoek voor meer informatie www.hetblanckvoorthuis.nl of neem contact op met locatiemanager Youri Holtmaat via y.holtmaat@dagelijks-leven.nl of tel. 06 – 82 88 78 17.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten