Geslaagde lancering van horeca vakbeurs in evenementenhal

Deze week vindt de allereerste horeca vakbeurs plaats in de evenementenhal van Hardenberg. Gehuld in de veelzeggende slogan “waar de horeca te gast is,” bleek de beurs direct een publiekstrekker van formaat te zijn, met maar liefst 1800 enthousiaste bezoekers op de openingsdag.

De beurs biedt een overvloed aan belevenissen, van live kookdemonstraties tot boeiende seminars en uitgebreide wijnproeverijen. Bezoekers konden hun smaakpapillen prikkelen bij talloze stands, waar opvallend vernieuwende producten schitterden als exponenten van de gevestigde culinaire wereld. Van bietenballen als alternatief voor de traditionele bitterbal tot energydranken op basis van plantenextract met minimale suikergehaltes. Opvallende innovaties omvatten ook biologisch afbreekbare rietjes, eetbare ijsbekers en een scala aan biologische schoonmaakmiddelen. Ondernemers konden zelfs kennismaken met kassasystemen geïntegreerd op gereviseerde tablets.

Vier hallen

Met vier hallen gevuld met de nieuwste snufjes en smaakvolle ontdekkingen, kregen horecaondernemers de kans om de trends van morgen te verkennen. De tweede dag was eveneens een groot succes, doordrenkt met een gezellige sfeer waar de champagne al vroeg op de middag werd ontkurkt.

Nieuw thuis

Elke dag brengen speciale evenementen met zich mee, variërend van bier-tapwedstrijden tot barista-competities en culinaire uitdagingen. Deze editie mag nu al als een succes worden genoemd en lijkt zich te nestelen als een niet te missen jaarlijks terugkerend evenement in de evenementenhal van Hardenberg. De horeca heeft hiermee een nieuwe thuis gevonden.

Deze beurs is te bezoeken t/m woensdag 31 januari.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten