Feestelijke Opening van Vernieuwd Kerkgebouw “Ontmoetingskerk Mariënberg”

Op zaterdag 10 februari vierde de NGK Ontmoetingskerk in Mariënberg een mijlpaal: de feestelijke opening van haar vernieuwde kerkgebouw. Dit lichtpunt te midden van kerken die om diverse redenen hun deuren moeten sluiten, is een baken van hoop voor gelovigen en de gemeenschap in het dorp Mariënberg, met nog geen 1000 inwoners.

Structuur en Duurzaamheid Verbeterd

Het vernieuwingsproces van de kerk is het resultaat van langgekoesterde plannen om zowel de structuur als duurzaamheid van het gebouw te verbeteren. Een belangrijke pijler was het creëren van een betere ontmoetingsruimte, waar gemeenteleden elkaar kunnen ontmoeten en verbinden zonder het ongemak van verschillende ingangen en uitgangen. Met de realisatie van een nieuw gedeelte aan het kerkgebouw is deze wens vervuld, waardoor een centrale binnenkomst mogelijk is en waarbij iedereen elkaar gemakkelijk kan vinden.

Comfortabele Ontmoetingsruimte

Een van de voornaamste verbeteringen betreft de mogelijkheid om bij grote bijeenkomsten, zoals begrafenissen, comfortabel binnen te kunnen staan, in plaats van buiten te moeten wachten. Deze nieuwe ontmoetingsruimte biedt een warm en gastvrij toevluchtsoord voor alle gelegenheden.

Duurzaamheid en Gemeenschapsbetrokkenheid

In het kader van duurzaamheid zijn diverse maatregelen genomen, zoals isolatie van het dak, de muren en de vloer, evenals de installatie van nieuwe vloerverwarming die continu op 15 graden wordt gehouden. De implementatie van luchtverwarming heeft geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen, waar voorheen de verwarming op zaterdagavond al moest worden ingeschakeld, hoeft deze nu pas op zondagmorgen aan. Voorzitter van beheer en onderhoud, Henk Kelder (foto), benadrukt met trots de betrokkenheid van vele vrijwilligers, niet alleen kerkgangers maar ook leden van de bredere gemeenschap, die hebben bijgedragen aan het succes van dit project.
Hierdoor is er maar liefst 50% op de totale verbouwingskosten bespaard.

Vitaliteit en Toekomstperspectief

Met 750 leden, waarvan nog steeds 450 op zondagochtend en 250 in de middag de diensten bijwonen, toont de Ontmoetingskerk haar vitaliteit en relevantie voor Mariënberg en de omliggende kleine kernen. De recente aanstelling van Dominee Y. Seong uit Vlissingen markeert een nieuwe fase voor de Ontmoetingskerk, waarbij gedacht wordt aan een veelbelovende toekomst.

Openheid voor de Gemeenschap

De ontmoetingsruimte staat open voor leden van alle leeftijden, evenals voor externen die de zaal willen huren voor diverse activiteiten, waarmee de kerk haar rol als centrum van verbinding en gemeenschap versterkt.

Officiële Opening en Toewijding

Wethouder Breukelman opende feestelijk de gerenoveerde kerk namens de gemeente. Een bijzonder moment volgde toen een steen uit 1929, nooit eerder geplaatst in het originele kerkgebouw, werd onthuld. De opkomst was groot en na de opening werd de kerk met samenzang opgedragen aan God.

onthulling van de gedenksteen

Voor meer informatie over de Ontmoetingskerk en haar activiteiten, kunt u contact opnemen met het kerkbestuur via deze link.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten