Zorgen om energielasten voor verenigingen

Politiek partij DOEN’22 uit Hardenberg luidt de noodklok. De partij maakt zich zorgen om de energielasten voor verenigingen en sportaanbieders. Dit laten zij weten in een brief aan de raad.


De fractie zou graag zien dat er geïnventariseerd wordt welke vereniging (verder) in de problemen komen door de stijgende energieprijzen en of de gemeente Hardenberg bereidt is om deze verenigingen financieel te ondersteunen.

Uit een onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat ongeveer de helft van de sportverenigingen een fors hogere contributie gaan vragen door de gestegen energielasten. Vooral de verenigingen met variabele energiecontracten worden keihard geraakt. De energieprijzen vormen niet alleen een bedreiging voor het voortbestaan van sportverenigingen maar ook voor sportondernemers.

Voor ruim een derde (36 procent) van de sportaanbieders vormt de ontwikkeling van de energielasten een grote punt van zorg. De helft kampt met zeer grote zorgen over de energielasten en geeft zelfs aan dat deze ontwikkeling het voortbestaan van de organisatie bedreigt laat DOEN’22 weten.

 

Politieke partij DOEN’22 laat weten in een brief aan de gemeenteraad van Hardenberg dat zij graag ziet dat er geïnventariseerd wordt welke verenigingen in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Ook wil de fractie weten of de gemeente Hardenberg bereid is om deze verenigingen financieel te ondersteunen. DOEN’22 maakt zich zorgen dat sport straks niet meer voor alle inwoners toegankelijk is, als de energiekosten moeten worden doorberekend.

Een aantal verenigingen heeft de noodklok geluid bij DOEN’22. Naast financiële ondersteuningen stelt DOEN’22 ook de vraag of het invoeren van een duurzaamheidsfonds mogelijkheid kan worden voor verenigingen.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten