Zes jubilarissen bij Vogelvrienden Hardenberg

De leden van de vogelliefhebbersvereniging  lieten onlangs weer hun mooiste vogels zien op de jaarlijkse tentoonstelling in De Schakel. Tijdens de opening van deze vogelshow bij Vogelvrienden Hardenberg werden ook vier van de zes jubilarissen gehuldigd. Hiervoor was wethouder Martijn Breukelman naar De Schakel in Hardenberg gekomen.

Twaalf van de leden hadden 178 vogels van verschillende soorten kanaries, tropische vogels en diverse parkieten zorgvuldig voorbereid om ze van de beste kant te laten zien. Drie keurmeesters waren een hele dag bezig geweest om de vogels punten te geven in een keurrraportje. Voorafgaand aan de opening werden de diverse kampioenen gehuldigd. Tevens werden de winnaars bekend van de Jo Stegeman en Willem Boeve wisselbekers voor de beste vijf vogels van elke kweker. Dat waren Hendrikus Edelijn bij de kanaries en Arnold Tempelman bij de tropen en parkietsoorten.

Huldiging jubilarissen

Er waren zes leden die allen een memorabele tijd lid waren van de vereniging. En daarmee ook van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Vier van hen waren aanwezig om zich door wethouder Martijn Breukelman te laten huldigen. Bijzonder was dat Breukelmans opa destijds tot de oprichters van de club behoorde.

De vier aanwezige jubilarissen:
Henk Kleinlugtenbeld 50 jaar lid van de vereniging. Henk heeft diverse taken en functies binnen het bestuur gehad. Ook is hij jarenlang keurmeester geweest en is hij lid van verdienste van de vereniging.

Harry Kruiper is 40 jaar lid van de vereniging en heeft ook diverse functies gehad binnen de vereniging en vogelliefhebberij.

G. Rusken is 40 jaar lid en op zijn adres werd jarenlang al het tentoonstellingsmateriaal ondergebracht.

De jubilarissen ontvingen naast het speldje van de NBvV ook een pen met inscriptie van de vereniging.

 

Helaas was tijdens de opening ook een andere oprichter er van afwezig. Dat was het 60-jarige erelid Wiebe Tolman die op een later moment gehuldigd is. Arjan Plaggenmarsch is 25 jaar lid van de vereniging en liefhebber van tropische vogels. S. Bouwhuis was deze avond ook afwezig.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Vogelvrienden Hardenberg

Gerelateerde artikelen