Orange the World van start in Hardenberg

Gemeente Hardenberg zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november het gemeentehuis in Hardenberg oranje.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht.

Verder worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women. Dat is het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

 

Vlag Orange the World

Wethouder Linda Verschuur van Hardenberg heeft vrijdagmorgen 25 november de Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis. Daarmee is de campagne Orange the World ook in Hardenberg officieel van start gegaan.

“Ook dit jaar ondersteunen we deze campagne die zich hard maakt om geweld tegen vrouw en meisjes de wereld uit te krijgen. Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal ter wereld voor, in grotere en kleinere plaatsen, en in alle lagen van de bevolking. Het afgelopen jaar hebben we in Nederland verschillende en heftige voorbeelden gezien hoe diep geweld tegen vrouwen in onze samenleving geworteld is.”

 

Zelf vlag bestellen?

Het is ook mogelijk zelf een Orange the World vlag te bestellen, zodat ook overdag heel Nederland oranje kleurt. Je kan deze bestellen via de speciale web pagina. Alle vlaggen staan overzichtelijk op 1 pagina, én er is een beachvlag toegevoegd aan het assortiment. Met jouw bestelling draag je bij aan het Orange Trust Fund to End Violence against Women van UN Women, het enige wereldwijde fonds voor het bestrijden van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten