Wie wordt Nederlands Kampioen Stoepranden 2022?

Kinderen en jongeren uit het hele land doen zondag 18 september een gooi naar de titel NK Stoepranden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem 


Jantje Beton houdt voor de 6e keer het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Samen met sponsoren Univé en Raak stimuleert Jantje Beton om, via lokale organisaties, kinderen te laten spelen, bewegen en elkaar te ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland.  Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken.

 

Het populaire balspel wordt al jaren buiten op straat gespeeld door jong én oud. “Daarom past het zo goed bij Jantje Beton”, zegt Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder Jantje Beton). “Wij willen dat alle kinderen dagelijks kunnen buitenspelen en bewegen. Dit is niet voor elk kind vanzelfsprekend: drie op de tien kinderen speelt bijna nooit buiten. Met onze activiteiten, waaronder het NK Stoepranden, hopen we dan ook zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Zodat ze lekker naar buiten gaan.”

 

In de afgelopen maanden streden meer dan 15.000 kinderen in 110 deelnemende plaatsen door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek. De honderd finalisten van de lokale voorrondes doen zondag 18 september een gooi naar een podiumplek tijdens de landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wethouder Mark Lauriks (Bestaandszekerheid en Leefbare Wijken, gemeente Arnhem) en Jantje Beton directeur Dave Ensberg-Kleijkers trappen af met een potje stoepranden, waarna de wedstrijden officieel beginnen.

Details landelijke finale van het NK Stoepranden:

Wat Landelijke finale NK Stoepranden 2022
Wanneer Zondag 18 september 2022
Waar Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Tijd 10.30 uur Feestelijke opening
Dave Ensberg-Kleijkers | directeur Jantje Beton en
Mark Lauriks | wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken, gemeente Arnhem
10.40 uur Start wedstrijden
14.00 uur Start eindfinale
15.20 uur Prijsuitreiking

Dave Ensberg-Kleijkers en Anne Appelo | presentatrice, zangers en ambassadeur van Jantje Beton

15.30 uur Einde programma
Deelnemers 100 kinderen verdeeld in twee groepen 6 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar
Informatie www.jantjebeton.nl/nkstoepranden en de aftermovie 2021
 

Gerelateerde artikelen