Open Dag Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg

Saxenburgh Medisch Centrum is al een tijdje in gebruik. Nu bijna precies 2 jaar na de verhuizing houdt Saxenburgh Medisch Centrum Open Huis.  Op zaterdag 24 september 2022 kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen van het eigentijdse ziekenhuis.

Vanaf 10.30 uur staan de deuren van het Saxenburgh Medisch Centrum open voor jong en oud. Er is er veel te doen, zien, leren en beleven. Zo kunt u deelnemen aan rondleidingen of een mini-college van een medisch specialist bezoeken.

Gezondheidsplein
In het Atrium staan diverse partijen klaar om u meer te vertellen over hun werk, vitaliteit of innovatie in de zorg. Altijd al een een kijkje willen nemen binnenin de darmen? Dan is een bezoek aan de opblaasbare darm een aanrader!

Rondleidingen
Vanaf 10.30 uur starten er elke 30 minuten drie rondleidingen. Bezoek onder begeleiding de technische installaties (niet geschikt voor mindervaliden), de afdeling radiologie en een operatiekamer, of bekijk de Open MRI en de Spoedeisende Hulp. Voor de rondleidingen geldt een maximale groepsgrootte. Aanmeldingen kunnen ter plekke worden gedaan.

Mini-colleges:
Diverse specialisten vertellen graag meer over bepaalde aandoeningen.

Zelf ontdekken
Zelf op ontdekking door het ziekenhuis kan natuurlijk ook. Op de aangegeven plekken zijn diverse kamers en ruimten die u zonder begeleiding kunt bezoeken. Hier staan zorgprofessionals klaar om uitleg te geven over een aandoening en hun werkzaamheden.

Buitenactiviteiten
Altijd al eens willen weten hoe de ambulance er van binnen uitziet? Dat kan! Ambulance IJsselland stelt een ambulance beschikbaar die tijdens de open dag bezocht kan worden. Fiets met een duofiets over een parcours en bekijk de rolstoelbussen die door Stichting Vrienden van Saxenburgh geschonken zijn. Een ritje mee in de rolstoelbus? Ook dit is een optie!

Uiteraard is er voor alle bezoekers ook iets te drinken en een versnapering. De open dag wordt afgesloten om 16.00 uur.

 

Gerelateerde artikelen