Weer dode vissen in vijver Baalder

In de vijver in Baalder (Hardenberg) zijn weer een heleboel dode vissen gesignaleerd. Nu het ijs gesmolten is, komen de vissen boven drijven. Volgens omwonenden geen prettig gezicht als je er wandelt met je kind.

Volgens de gemeente en het waterschap is dit het gevolg van een zuurstoftekort. ‘Dat komt doordat de vijvers bevroren waren, en daar bovenop nog een laag sneeuw is gekomen. Zodra we er goed bij kunnen, ruimen we het samen met Waterschap op.’ staat bij gemeente Hardenberg op Twitter te lezen. Het is niet de eerste keer dat in deze vijver dode vissen worden gesignaleerd. De oorzaak is na diverse onderzoeken nog steeds niet voor 100 procent vastgesteld.

 

Omwonenden storen zich enorm aan de zich steeds herhalende situatie. Ze maken zich boos, want het gebeurt zowel ’s zomers als ’s winters. Vooral in de zomer stinkt het enorm. Er is door het waterschap en de gemeente Hardenberg al van alles ondernomen om het probleem te voorkomen. Kennelijk is er tot nu toe nog steeds niets gevonden wat echt helpt om deze vissterfte te voorkomen.

In juni 2021 was de heftige regenval vermoedelijk de oorzaak van de stinkende dode vis. Toen heeft de gemeente Hardenberg nog flink geïnvesteerd in de vijver. Dit keer is de vermoedelijke oorzaak zuurstoftekort door het ijs met daarop de sneeuw.  De omwonenden vragen zich af, wanneer dit probleem nu eens voorgoed verholpen is. Bepaalde gemeenteraadsleden zijn al op de hoogte en zullen dit probleem opnieuw gaan aankaarten in de gemeenteraad.

 

Dode vissen gesignaleerd?

Meld dode vogels of vissen direct telefonisch bij Waterschap Vechtstromen: 088 220 33 33.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen